Geglaceerde chocoladegebakjes

chef-kok
Ramon Brugman
Geglaceerde chocoladegebakjes (36)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
36 personen

Als het gaat om zoetigheid heb je aan chef-kok en patissier Ramon Brugman een goeie. Hij leeft zich vandaag uit met het maken van geglaceerde chocoladegebakjes, die hij decoreert met verse vijgen. Heerlijk als toetje of als snoeperij bij de koffie of een high tea. En ook fijn: niet ingewikkeld om te maken en betaalbaar.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten chocolade mousse
    450 ml
    slagroom
  • Ingrediënten chocolade mousse
    10 g
    gelatine
  • Ingrediënten chocolade mousse
    80 g
    suiker
  • Ingrediënten chocolade mousse
    80 g
    eiwit
  • Ingrediënten chocolade mousse
    70 ml
    melk
  • Ingrediënten chocolade mousse
    300 g
    pure chocolade
  • Ingrediënten chocolade mousse
    1
    boerencake
  • Ingrediënten chocolade mousse
    1
    decoratie suiker
  • Ingrediënten chocolade mousse
    2
    verse vijgen
  • Ingrediënten chocolade mousse
    8
    frambozen
  • Ingrediënten ganache
    200 ml
    slagroom
  • Ingrediënten ganache
    200 g
    pure chocolade
  1. 1

    Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain marie. Klop de slagroom luchtig.

     

  3. 3

    Breng de melk aan de kook en los hier de gewelde gelatine in op. 

  4. 4

    Klop nu het eiwit op en voeg langzaam de suiker toe zodat je een stevig schuim krijgt.

  5. 5

    Roer de melk/gelatine door de chocolade. Voeg nu beetje bij beetje het eiwit toe en roer dit voorzichtig er doorheen zodat je zoveel mogelijk lucht over houdt. Als laatste gaat de slagroom erdoor heen. Doe de chocolade mousse in een spuitzak.

  6. 6

    Spuit de chocolademousse in een vormpje en dek deze af met een plakje boerencake. Zet in de vriezer totdat deze hard zijn geworden. Dan kun je ze gaan glaceren met ganache.

  7. 7

    Breng de room voor de ganache aan de kook. Voeg de chocolade toe en roer dit net zo lang totdat deze helemaal glad is. Laat het afkoelen tot dat het niet meer warm is maar ook net koud. Dan kun je de taartjes glaceren.

  8. 8

    Glaceren van de taartjes: Los de taartjes uit de vormpjes van de vriezer. Zet ze op een rekje en giet royaal met behulp van een lepel de ganache over de taartjes heen. Laat goed uitlekken en zet ze dan voorzichtig op een schoteltje.

  9. 9

    Decoreer de gebakjes met het fruit en de decoratiesuiker.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!