Gegrilde dorade met een couscoussalade
Ramon maakt in een handomdraai visjes op de barbecue, gevuld met venkel. Daarnaast een couscoussalade, allemaal binnen 15 minuten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Dorade4stuks dorade
-
1venkel
-
2citroenen
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Couscous200 gcouscous
-
300 mlgroentebouillon
-
1ui
-
1teen knoflook
-
1sinaasappel
-
1citroen
-
1 tlkomijn
-
1 tlkorianderpoeder
-
1rode paprika
-
1bosje peterselie
-
Spoel de dorades schoon onder de koude kraan. Snij de venkel in dunne sliertjes. Snij de citroen in dunne plakjes.
-
Snij de vis aan beide kanten drie keer in. Besprenkel de vissen met olijfolie, zout en peper en wrijf dit over de vis heen. Vul de buikwand met de venkel.
-
Steek plakjes citroen in de ingekerfde vis. Leg ze op de grill of barbecue en grill ze totdat ze gaar zijn. De vis is gaar als je het vlees makkelijk van de graat af kunt halen, los van het graat.
-
Maak de groenten bouillon heet (90 graden) en giet deze op de couscous. laat dit samen wellen.
-
Snij de ui en knoflook en bak deze in een beetje olijfolie. Voeg hier de specerijen aan toe en haal de pan van het vuur. Rasp de sinaasappel en de citroen en voeg de rasp bij de uien.
-
Knijp nu ook de citroen uit op de uien. Snij de paprika in kleine blokjes en de peterselie fijn. Als de couscous genoeg geweld is voeg je alles samen en breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!