Recept: Gegrilde dorade met een couscoussalade

19 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Gegrilde dorade met een couscoussalade
Ramon maakt in een handomdraai visjes op de barbecue, gevuld met venkel. Daarnaast een couscoussalade, allemaal binnen 15 minuten.
4 personen

Ingrediënten voor Gegrilde dorade met een couscoussalade

Voor de dorade:

  • 4 stuks dorade
  • 1  venkel
  • 2 citroenen
  •  zout 
  • peper
  • olijfolie

Couscous

  • 200 gram couscous
  • 300 ml   groente bouillon
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 1 stk citroen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje peterselie

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Spoel de dorades schoon onder de koude kraan. Snij de venkel in dunne sliertjes. Snij de citroen in dunne plakjes. 

  2. 2

    Snij de vis aan beide kanten drie keer in. Besprenkel de vissen met olijfolie, zout en peper en wrijf dit over de vis heen. Vul de buikwand met de venkel.

  3. 3

    Steek plakjes citroen in de ingekerfde vis. Leg ze op de grill of barbecue en grill ze totdat ze gaar zijn. De vis is gaar als je het vlees makkelijk van de graat af kunt halen, los van het graat.

  4. 4

    Maak de groenten bouillon heet (90 graden) en giet deze op de couscous. laat dit samen wellen.

  5. 5

    Snij de ui en knoflook en bak deze in een beetje olijfolie. Voeg hier de specerijen aan toe en haal de pan van het vuur. Rasp de sinaasappel en de citroen en voeg de rasp bij de uien. 

  6. 6

    Knijp nu ook de citroen uit op de uien. Snij de paprika in kleine blokjes en de peterselie fijn. Als de couscous genoeg geweld is voeg je alles samen en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter