Gegrilde kippendijen en bloemkoolpuree

Gegrilde kippendijen en bloemkoolpuree (32)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
41 personen

Sharon zorgt dat we genoeg groenten binnenkrijgen. Ze vervangt de aardappelen voor bloemkoolpuree. Met de gemarineerde kippendijen en gebakken snijbonen wordt dit een heerlijke, koolhydraatarme maaltijd.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten bloemkoolpuree
    2
    bloemkolen
  • 100 g
    crème fraîche
  • scheutje melk
  • nootmuskaat
  • peper/zout
  • Ingrediënten honing mosterd kip
    500 g
    kippendijen
  • 4
    eetlepels honing
  • 2
    eetlepels mosterd
  • 1
    citroen
  • 1
    teentje knoflook
  • peper/zout
  • kokosolie
  • Ingrediënten snijbonen
    500 g
    snijbonen
  • 1
    eetlepel kokosolie
  • 1
    ui
  • 1
    tomaat
  • peper/zout

Bereiding

  1. 1

    Snij de bloemkolen in roosjes. Was ze en kook het in ruim water met wat zout in 10 min gaar. Giet de bloemkool af en stamp het samen met de crème fraîche en een scheutje melk tot stamppot. Als laatst strooi je er een beetje nootmuskaat overheen.

  2. 2

    Marineer de kippendijen ongeveer 15 min in de honing, mosterd, het sap van 1 citroen, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout naar smaak.

  3. 3

    Gril de kippendijen in een gril pan met wat kokosolie en gaar ongeveer 4 min aan beide kanten.
     

  4. 4

    Snij de snijbonen zo lang en dun mogelijk. Snipper het uitje en snij de tomaat in kleine blokjes.

  5. 5

    Smelt de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje. Voeg de snijbonen er aan toe en bak dit ongeveer 2 min. Dan doe je de blokjes tomaat er bij, wat peper en zout en bak je dit op een laag vuurtje nog ongeveer 2 min.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!