
Gegrilde knolselderij met een kikkererwtenhummus en baba ganoush
Chef-kok Geneal Harreman maakt een vegetarisch gerecht met gegrilde knolselderij, zwarte kikkererwten-hummus, baba ganoush met verse kruiden en een spinazie knoflooksaus. De aardse smaken van de knolselderij gaan heerlijk samen met de frisse en scherpe smaak van de yoghurt en spinazie knoflooksaus. Klinkt heerlijk toch?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
1knolselderij
-
400 grzwarte kikkererwten uit blik
-
200 mlolijfolie
-
1/2ui
-
2knoflooktenen
-
1 elkorianderzaad (gemalen)
-
2 elkomijnzaad (gemalen)
-
1aubergine
-
1/2bos koriander
-
1/2kervel
-
1/2bos munt
-
1/2bos bieslook
-
1sjalot
-
2puntpaprika's
-
300 mlvolle yoghurt
-
•handje vol spinazie
-
2knoflooktenen
-
1limoen
-
Breng een pan met ruim water aan de kook en verhit de oven voor op 180 graden.
-
Snijd de schil van de knolselderij af en snijd het in dikke plakken, kook ze in de pan met kokend water ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
-
Snijd de aubergine in de lengte doormidden, smeer het vervolgens in met een beetje olie, zout en peper. Gaar dit 30 tot 40 minuten in de oven.
-
Haal de plakken knolselderij uit de pan met water en dep ze droog met een theedoek, smeer ze dan in met een beetje olie en het korianderzaad. Verhit een grillpan op middelhoog vuur met een laagje olie, gril de knolselderij eerst aan de kant waar de kruiden zitten en vervolgens ook op de andere kant, leg ze dan even apart.
-
Snijd de uien en knoflook grof, meng ze samen met de zwarte kikkererwten, olijfolie en komijnzaad in een blender of maatbeker. Pureer dit fijn met een blender of met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper.
-
Snijd de puntpaprika doormidden en haal de zaden eruit, snijd de paprika’s vervolgens nog een keer door de helft en verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de paprika’s hierin gaar.
-
Voor de spinazieknoflooksaus, meng de yoghurt, spinazie en de grof gesneden knoflook samen in een blender of maatbeker en pureer het fijn met de blender of een staafmixer. Rasp de limoenschil erbij en voeg ook het sap eraan toe, breng dit op smaak met zout en peper.
-
Voor de baba ganoush, haal de aubergine uit de oven en schraap met een lepel de inhoud eruit, leg dit even op een zeef om uit te lekken. Hak de koriander, munt, kervel en bieslook grof. Meng de gepofte aubergine samen met de verse kruiden en olijfolie, breng dit op smaak met zout en peper.
-
Leg een plak knolselderij op een bord, doe daar een flinke lepel van de kikkererwten bovenop, herhaal dit nog twee keer en eindig met nog een plak knolselderij. Schep op een ander bord een aantal lepels van de spinazieknoflooksaus, leg dan de gerookte paprika als een rolletje aan de zijkant op het bord. Leg nu in het midden de knolselderij met zwarte kikkererwten en om het af te maken gaat de baba ganoush op de knolselderij.
- Geniet van je gegrilde knolselderij!
