3 minuten

Kaasbroodjes met uien-tomatensalsa

Chef-kok Ramon Brugman is in Boekelo, een dorpje in de gemeente Enschede. Hier runt Jenny Stokkers-Tieberink met haar familie een biologische melkveehouderij. Eens in de zoveel maanden komt de mobiele kaasmaker, Henk van der Schoor, het erf oprijden. Hij maakt dan terplekke kaas van de rauwe melk van Jenny's koeien. Na een intensief dagje op de boerderij, waarop Ramon voor het eerst in zijn leven koeien melkt, maakt hij ook nog wat lekkers met de kaas.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • vulling van de kaasbroodjes
    1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 60 g
    boter
  • 50 g
    bloem
  • 200 ml
    groentebouillon
  • 1 glas
    witte wijn
  • 150 g
    geraspte oude kaas
  • 1
    mespunt nootmuskaat
  • ½ bosje
    peterselie
  • zout en peper
  • 10 kaasbroodjes
    10
    plakjes roomboterkorstdeeg
  • 1
    ei
  • 40 g
    gerapte kaas
  • 1 el
    sesamzaad zwart
  • uien-tomatensalsa
    1
    rode ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 3
    tomaten
  • ¼ bosje
    bieslook
  • ¼ bosje
    dille
  • 1
    citroen
  • olijfolie extra rijp
  • zout en peper
  • Benodigdheden
    spuitzak
  • kwastje
  1. Begin met het maken van de vulling voor in de kaasbroodjes. Snipper de ui en knoflook en zet aan in de boter. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak dit even goed aan. Voeg de witte wijn toe samen met een beetje van de bouillon. Roer goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten. Voeg dan de rest van de bouillon toe en breng aan de kook terwijl je roert. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer glad en voeg dan de nootmuskaat, gehakte peterselie en eventueel zout en peper toe. Laat afkoelen.

  2. Dan ga je de kaasbroodjes maken. Leg de plakjes korstdeeg op het aanrecht en roer de afgekoelde vulling door. Doe het in een spuitzak en verdeel de vulling over de 10 plakjes. Klop het ei los en smeer één kant voorzichtig in met het eistrijksel.  

  3. Vouw het korstplakje dicht en druk aan met een vork. Leg alle broodjes op een bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi er geraspte kaas over en het sesamzaad. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten op 180 graden.

  4. Ga verder met het maken van de uien-tomatensalsa. Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij de tomaten brunoise, hak de kruiden en knijp de citroen uit. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.