Kaasbroodjes met uien-tomatensalsa
Recept
Ingrediënten
-
vulling van de kaasbroodjes1ui
-
1 teenknoflook
-
60 gboter
-
50 gbloem
-
200 mlgroentebouillon
-
1 glaswitte wijn
-
150 ggeraspte oude kaas
-
1mespunt nootmuskaat
-
½ bosjepeterselie
-
•zout en peper
-
10 kaasbroodjes10plakjes roomboterkorstdeeg
-
1ei
-
40 ggerapte kaas
-
1 elsesamzaad zwart
-
uien-tomatensalsa1rode ui
-
1 teenknoflook
-
3tomaten
-
¼ bosjebieslook
-
¼ bosjedille
-
1citroen
-
•olijfolie extra rijp
-
•zout en peper
-
Benodigdheden•spuitzak
-
•kwastje
-
Begin met het maken van de vulling voor in de kaasbroodjes. Snipper de ui en knoflook en zet aan in de boter. Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak dit even goed aan. Voeg de witte wijn toe samen met een beetje van de bouillon. Roer goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten. Voeg dan de rest van de bouillon toe en breng aan de kook terwijl je roert. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer glad en voeg dan de nootmuskaat, gehakte peterselie en eventueel zout en peper toe. Laat afkoelen.
-
Dan ga je de kaasbroodjes maken. Leg de plakjes korstdeeg op het aanrecht en roer de afgekoelde vulling door. Doe het in een spuitzak en verdeel de vulling over de 10 plakjes. Klop het ei los en smeer één kant voorzichtig in met het eistrijksel.
-
Vouw het korstplakje dicht en druk aan met een vork. Leg alle broodjes op een bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi er geraspte kaas over en het sesamzaad. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten op 180 graden.
-
Ga verder met het maken van de uien-tomatensalsa. Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij de tomaten brunoise, hak de kruiden en knijp de citroen uit. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!