Geitengeluk Siebengewald

culinair expert
Alain Caron
Geitengeluk Siebengewald
3 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
84 personen
In het Noord-Limburgse plaatsje Siebengewald, tegen de Duitse grens, runnen Lisanne en Roy hun geitenboerderij en verwerken de geitenzuivel tot diverse producten. Zij proberen de geiten hier een gelukkig en gezond leven met veel liefde te geven. Bloeit de liefde ook op tussen de geiten en culinair expert Alain Caron?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    bolcourgette
  • 100 g
    geitenkwark
  • 1
    ui
  • 150 g
    champignons
  • 100 g
    venkel
  • 200 g
    rode sla (lollo rosso)
  • 1 el
    balsamicoazijn
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Snij de 4 courgettes door de midden en lepel het vlees eruit. Smeer de binnenkant van de courgette in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

  2. 2

    Snipper de ui, snij de champignons, venkel, en de binnenkant van de courgettes in kleine blokjes en bak alles in een bakpan met een scheutje olijfolie en zout en peper.

  3. 3

    Als het gaar is laat je het in een zeef met een kom erover uitlekken. Bewaar het vocht wat in de kom valt. 

  4. 4

    Voor de salade was je de rode sla en dit mix je met 1 eetlepel balsamicoazijn, het sap van de groenten, sap van een halve citroen en wat zout en peper.

  5. 5

    Mix de geitenkwark met de groenten garnituur en vul 4 halve uitgeholde courgettes met de garnituur. Leg deze op een ovenplaat en leg op elke halve gevulde courgette een lege bol courgette. Zet de plaat voor 25 minuten in  de oven op 160 graden.

  6. 6

    Doe wat salade op de borden en leg de courgettebollen in het midden en serveer het lekker warm.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!