Geitengeluk Siebengewald
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4bolcourgette
-
100 ggeitenkwark
-
1ui
-
150 gchampignons
-
100 gvenkel
-
200 grode sla (lollo rosso)
-
1 elbalsamicoazijn
-
•sap van ½ citroen
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Snij de 4 courgettes door de midden en lepel het vlees eruit. Smeer de binnenkant van de courgette in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
-
Snipper de ui, snij de champignons, venkel, en de binnenkant van de courgettes in kleine blokjes en bak alles in een bakpan met een scheutje olijfolie en zout en peper.
-
Als het gaar is laat je het in een zeef met een kom erover uitlekken. Bewaar het vocht wat in de kom valt.
-
Voor de salade was je de rode sla en dit mix je met 1 eetlepel balsamicoazijn, het sap van de groenten, sap van een halve citroen en wat zout en peper.
-
Mix de geitenkwark met de groenten garnituur en vul 4 halve uitgeholde courgettes met de garnituur. Leg deze op een ovenplaat en leg op elke halve gevulde courgette een lege bol courgette. Zet de plaat voor 25 minuten in de oven op 160 graden.
-
Doe wat salade op de borden en leg de courgettebollen in het midden en serveer het lekker warm.
- Eet smakelijk!