Geitenstoof met prei

culinair expert
Alain Caron
afl17 eten
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
6 personen

Een culinair recept om te maken in het weekend! Een geitenstoof met gestoofde prei, gebakken krieltjes en geitenfeta. Natuurlijk van onze chef-kok Alain.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Geitenstoof
    2
    schenkels van chevon
  • kant-en-klare bouillon
  • Marokkaanse munt
  • 2
    wortelen
  • 1
    ui
  • rozemarijn
  • knoflook
  • Chinese thee
  • kruiden uit de Franse Alpen
  • Bijgerechten
    boter
  • 1
    prei
  • 2
    witte uien
  • 10
    krieltjes
  • 1
    pakje geitenfeta
  • 1
    handje gemalen pistachenoten
  • crème fraîche
  • olijfolie
  • 1
    citroen
  • 1
    ui
  • knoflook

Bereiding

  1. 1

    Bak de schenkels van chevon eerst kort aan, net als de wortelen, ui, en knoflook. Voeg de roosmarijn, knoflook, Chinese thee, Marokkaanse munt en kruiden uit de Franse Alpen toe. Als dit even heeft gebakken kan er bouillon bij. Laat dit stoven voor 4 uur. Het vlees is klaar als het makkelijk van het bot af gaat.

  2. 2

    Snij de krieltjes in tweeën en bak ze in een klontje boter gaar. Snij ook de prei in wat grovere stukken en stoof dit in een pan met een klontje boter en een scheutje water tot het zacht is.

  3. 3

    Snij de uien in partjes en bak ze langzaam gaar in wat boter.

  4. 4

    Snij de ui fijn, net als de knoflook. Maak dit aan met een scheut olijfolie en een scheut citroensap en hou even apart.

  5. 5

    Maak met een deel van de jus van het vlees en crème fraîche een saus, door dit een beetje in te laten koken.

  6. 6

    Leg op elk bord een beetje van de gestoofde prei. Daar bovenop kan de gebakken ui verdeeld worden, net als de krieltjes. Trek nu stukjes vlees van het bot en leg dat op de borden erbij. Schenk een beetje van de jus erbij, gevolgd door de saus met de crème fraîche. Voeg nog een lepeltje van de mix met olijfolie en citroen toe en maak af met wat pistachekruim en verbrokkelde geitenfeta. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!