Recept: Geitenstoof met prei

27 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Geitenstoof met prei
Een culinair recept om te maken in het weekend! Een geitenstoof met gestoofde prei, gebakken krieltjes en geitenfeta. Natuurlijk van onze chef-kok Alain.
4 personen

Ingrediënten voor Geitenstoof met prei

Geitenstoof:

  • 2 schenkels van chevon (geitenvlees van 5-7 maanden oude bok)
  • kant-en-klare bouillon
  • marokkaanse munt
  • wortelen
  • ui
  • rozemarijn
  • knoflook
  • Chinese thee
  • kruiden uit de Franse Alpen

Bijgerechten:

  • boter
  • 1 prei
  • 2 witte uien
  • 10 krieltjes
  • 1 pakje geitenfeta
  • 1 handje gemalen pistachenoten
  • crème fraîche
  • olijfolie
  • citroensap
  • ui
  • knoflook

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Bak de schenkels van chevon eerst kort aan, net als de wortelen, ui, en knoflook. Voeg de roosmarijn, knoflook, Chinese thee, Marokkaanse munt en kruiden uit de Franse Alpen toe. Als dit even heeft gebakken kan er bouillon bij. Laat dit stoven voor 4 uur. Het vlees is klaar als het makkelijk van het bot af gaat.

  2. 2

    Snij de krieltjes in tweeën en bak ze in een klontje boter gaar. Snij ook de prei in wat grovere stukken en stoof dit in een pan met een klontje boter en een scheutje water tot het zacht is.

  3. 3

    Snij de uien in partjes en bak ze langzaam gaar in wat boter.

  4. 4

    Snij de ui fijn, net als de knoflook. Maak dit aan met een scheut olijfolie en een scheut citroensap en hou even apart.

  5. 5

    Maak met een deel van de jus van het vlees en crème fraîche een saus, door dit een beetje in te laten koken.

  6. 6

    Leg op elk bord een beetje van de gestoofde prei. Daar bovenop kan de gebakken ui verdeeld worden, net als de krieltjes. Trek nu stukjes vlees van het bot en leg dat op de borden erbij. Schenk een beetje van de jus erbij, gevolgd door de saus met de crème fraîche. Voeg nog een lepeltje van de mix met olijfolie en citroen toe en maak af met wat pistachekruim en verbrokkelde geitenfeta. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter