7 minuten

Zoete aardappelcurry met zwarte rijst en tempeh

Ontdek dit heerlijke curry recept van onze chef-kok Geneal Harreman! Dit smaakvolle gerecht met zoete aardappel en knapperige tempeh wordt geserveerd met zwarte rijst. Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Ga jij dit maken?

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    zwarte rijst
  • 200 gr
    gedroogde witte bonen (24 uur geweekt)
  • 3
    zoete aardappelen
  • 1
    ui
  • 3 tenen
    knoflook
  • 1,5 el
    garam masala
  • 1 el
    kurkuma
  • 1/2 el
    gerookte paprikapoeder
  • 1/2 el
    gemberpuree
  • 100 ml
    water
  • 350 ml
    kokosmelk
  • 30 gr
    sushi gember
  • 1
    limoen
  • 225 gr
    tempeh
  • 2 st
    bosui stengels
  • 1/2 bos
    koriander
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de bonen in ongeveer 30 minuten gaar en gebruik de andere pan om de rijst in ongeveer 20 minuten gaar te koken.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een pan op halfhoog vuur met een laagje olie en bak de ui en knoflook hierin aan.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes, voeg dit toe aan de pan.

  4. Voeg de garam massala, gerookte paprikapoeder en de kurkuma toe en bak alles even mee.

  5. Meng het water met de gemberpuree en voeg dit toe aan de pan, laat dit even pruttelen. 

  6. Voeg de kokosmelk toe, giet de witte bonen af en voeg dit ook toe en laat verder pruttelen. 

  7. Giet de rijst af en laat het uitstomen. 

  8. Snijd de sushi gember fijn en voeg dit toe aan de curry, rasp de limoenschil en pers het sap uit in de curry en laat het nog een minuutje pruttelen.

  9. Ga in de tussentijd verder met het bereiden van de tempeh. Snijd de tempeh in dunne plakken en verhit een pan met een laagje olie op halfhoog vuur. Bak de tempeh aan beide kanten goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met wat zout. 

  10. Snijd de bosui in ringen en hak de koriander grof. 

  11. Schep de rijst op een diep bord, schep de curry erbij en leg de tempeh ernaast. Maak het gerecht af met de koriander en bosui.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal