Zoete aardappelcurry met zwarte rijst en tempeh
Ontdek dit heerlijke curry recept van onze chef-kok Geneal Harreman! Dit smaakvolle gerecht met zoete aardappel en knapperige tempeh wordt geserveerd met zwarte rijst. Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Ga jij dit maken?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 grzwarte rijst
-
200 grgedroogde witte bonen (24 uur geweekt)
-
3zoete aardappelen
-
1ui
-
3 tenenknoflook
-
1,5 elgaram masala
-
1 elkurkuma
-
1/2 elgerookte paprikapoeder
-
1/2 elgemberpuree
-
100 mlwater
-
350 mlkokosmelk
-
30 grsushi gember
-
1limoen
-
225 grtempeh
-
2 stbosui stengels
-
1/2 boskoriander
-
Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de bonen in ongeveer 30 minuten gaar en gebruik de andere pan om de rijst in ongeveer 20 minuten gaar te koken.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een pan op halfhoog vuur met een laagje olie en bak de ui en knoflook hierin aan.
-
Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes, voeg dit toe aan de pan.
-
Voeg de garam massala, gerookte paprikapoeder en de kurkuma toe en bak alles even mee.
-
Meng het water met de gemberpuree en voeg dit toe aan de pan, laat dit even pruttelen.
-
Voeg de kokosmelk toe, giet de witte bonen af en voeg dit ook toe en laat verder pruttelen.
-
Giet de rijst af en laat het uitstomen.
-
Snijd de sushi gember fijn en voeg dit toe aan de curry, rasp de limoenschil en pers het sap uit in de curry en laat het nog een minuutje pruttelen.
-
Ga in de tussentijd verder met het bereiden van de tempeh. Snijd de tempeh in dunne plakken en verhit een pan met een laagje olie op halfhoog vuur. Bak de tempeh aan beide kanten goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met wat zout.
-
Snijd de bosui in ringen en hak de koriander grof.
-
Schep de rijst op een diep bord, schep de curry erbij en leg de tempeh ernaast. Maak het gerecht af met de koriander en bosui.
- Eet smakelijk!