Gerookte makreel van Terschelling
Recept
Ingrediënten
-
200 ggerookte makreel (kant-en-klaar, zonder vel en graten)
-
2aubergines
-
4 elolijfolie
-
2 elextra vierge olijfolie
-
6 takjestijm
-
100 gharicots verts
-
1 elcreme fraiche
-
1 tlgeraspte mierikswortel
-
1 tlfijngesneden gekonfijte citroen
-
2 elfijngehakte pistachenootjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snij de aubergines doormidden. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie, zout en peper en de tijmblaadjes. Gaar de aubergine in ongeveer 45 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen.
-
Blancheer de haricots verts en snij ze in fijne blokjes.
-
Snij de afgekoelde aubergines in kleine blokjes.
-
Meng de crème fraîche met de geraspte mierikswortel, de fijngesneden gekonfijte citroen, 2 eetlepels extra vierge olijfolie en een beetje zout.
-
Leg in het midden van je bord een grote lepel van de blokjes aubergines. Leg daar een stukje gerookte makreel op. Schenk daar omheen wat van de mierikswortelcréme. Bestrooi met wat blokjes haricots verts en fijngehakte pistachenootjes en maak af met een druppel extra vierge olijfolie.
- Eet smakelijk!