Gerookte makreel van Terschelling

culinair expert
Alain Caron
Oud ambachtelijk visroken Terschelling
11 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
58 personen
Culinair expert Alain Caron is op Terschelling, waar aan de rand van de polder, in Hoorn, Hans Ditzel op authentieke wijze vis rookt. Met zijn vrouw Quirina aan zijn zijde en zijn pure liefde voor de natuur, rookt hij vis om je vingers bij af te likken.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    gerookte makreel (kant-en-klaar, zonder vel en graten)
  • 2
    aubergines
  • 4 el
    olijfolie
  • 2 el
    extra vierge olijfolie
  • 6 takjes
    tijm
  • 100 g
    haricots verts
  • 1 el
    creme fraiche
  • 1 tl
    geraspte mierikswortel
  • 1 tl
    fijngesneden gekonfijte citroen
  • 2 el
    fijngehakte pistachenootjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. 2

    Snij de aubergines doormidden. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie, zout en peper en de tijmblaadjes. Gaar de aubergine in ongeveer 45 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen.

  3. 3

    Blancheer de haricots verts en snij ze in fijne blokjes.

  4. 4

    Snij de afgekoelde aubergines in kleine blokjes.

  5. 5

    Meng de crème fraîche met de geraspte mierikswortel, de fijngesneden gekonfijte citroen, 2 eetlepels extra vierge olijfolie en een beetje zout. 

  6. 6

    Leg in het midden van je bord een grote lepel van de blokjes aubergines. Leg daar een stukje gerookte makreel op. Schenk daar omheen wat van de mierikswortelcréme. Bestrooi met wat blokjes haricots verts en fijngehakte pistachenootjes en maak af met een druppel extra vierge olijfolie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!