Gevulde paksoibladeren met glasnoedels
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een fris en licht gerecht: gevulde paksoibladeren met gekruid kipgehakt en glasnoedels. Een smaakvol pakketje op je bord!
Recept
Ingrediënten
-
Voor gevulde paksoi:1paksoi
-
200 grkipgehakt
-
1rode ui
-
2 tenenknoflook
-
2 tlras el hanout
-
2 elsojasaus
-
1 eltomatenpuree
-
Voor glasnoedels:300 grglasnoedels
-
1 bosjelenteui
-
1 bosjekoriander
-
3 elgochujang
-
3 elsojasaus
-
4 elsesamolie
-
1limoen
-
Voor de smoothie:•halve komkommer
-
1appel
-
200 mlwater
-
1o blaadjesbasilicum
-
3 stengelsbleekselderij
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de onderkant van de paksoi en het groen van de stelen. Kook 8 van de stelen ongeveer 30 seconden.
-
Snijd het resterende groen in reepjes en bewaar dit voor de noedels. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe. Voeg de ras el hanout, sojasaus en de tomatenpuree toe en roer goed door.
-
Leg de gekookte stengels in een ovenschaal en besprenkel met wat olie. Verdeel het gehakt over de stengels en plaats de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Bereid de noedels gaar volgens de verpakking. Maak een dressing van de gochujang, sojasaus, sesamolie en het sap van de limoen. Verwarm de dressing in een koekenpan.
-
Roer de gegaarde glasnoedels door de dressing. Snijd de koriander en lente-ui fijn en voeg dit samen met het fijngesneden groen van de paksoi toe aan de noedels.
-
Tot slot ga je aan de slag met de smoothie, door alle ingrediënten in de blender te mixen.
- Geniet van de gevulde paksoi met glasnoedels !