Gewokte groenten met seitan, rijst en cashewnootjes
Onze chef Ramon Brugman maakt een snelle roerbakschotel met rijst, seitan, knapperige broccoli, peultjes, paprika, verse gember en een fris sinaasappelsausje. Binnen een half uurtje op tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gramseitan
-
320 gramrijst
-
2 teentjesknoflook
-
1ui
-
1wortel
-
1rode paprika
-
1/2rode peper
-
100 gramoesterzwam
-
100 grampeultjes
-
1 kleinebroccoli
-
3 cmverse gember
-
200 mlsinaasappelsap
-
1/2limoen of citroen
-
4 elsojasaus
-
2 elbruine basterdsuiker
-
3 tlmaïzena
-
•cassave kroepoek
-
•wat sesamzaad of een handje cashewnootjes
-
Kook eerst de rijst volgens de verpakking.
-
Snijd de seitan in reepjes en bak ze hard aan in een wok- of koekenpan. Haal de reepjes uit de pan.
-
Snijd de ui, knoflook en de groenten fijn. Bak eerst de ui met knoflook, peper en gember aan. Doe dan de oesterzwammen en de wortel erbij. En als laatste de broccoli.
-
Blus dit af met het sinaasappelsap. Voeg de sojasaus, wat limoen- of citroensap en de basterdsuiker toe.
-
Voeg de rest van de groenten toe en laat even 4 minuten koken. Voeg wat water bij de maizena en voeg het dan al roerend toe aan de pan.
-
Doe de seitan weer in de pan en roer het goed door.
-
Serveer met de rijst, cassave kroepoek en wat sesamzaad of een handje cashewnootjes.
- Geniet van je snelle roerbakschotel !