Rijstnoedels met groenten, koriander en slahart.

chef-kok
Ramon Brugman
vega noedels groenten
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
3 personen

Ramon Brugman maakt een snelle vegetarische maaltijd van rijstnoedels met groenten, koriander en slahart. Maar ook zelf gerolde loempia’s en chilisaus.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Noedels
    1
    pak rijstnoedels
  • 1/4
    bos koriander
  • 2
    slaharten
  • 50 gr
    taugé
  • 1
    wortel
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    prei
  • 50 gr
    oesterzwam
  • 50 gr
    shiitake
  • 20
    peultjes
  • 1
    bosui
  • 1/2
    rode peper
  • 1
    stukje gember
  • 3 el
    vissaus
  • scheutje sesamolie
  • scheutje oestersaus
  • 1
    limoen
  • Loempia's
    loempiavellen 8 tot 12
  • 1
    prei
  • 1
    wortel
  • 50 gr
    taugé
  • 50 gr
    oesterzwam
  • 50 gr
    shiitake
  • 1/2
    rode peper
  • 1/4
    bosje koriander
  • scheut oestersaus
  • scheut sesamolie
  • 2
    stukjes gember
  • chilisaus
  1. 1

    Zet de frituurpan aan of gebruik een pan en laat de olie heet worden tot 180°C. Laat de loempiavellen ontdooien in een vochtige doek, zo drogen ze niet uit

  2. 2

    Schil een wortel en snij deze julienne (in dunne reepjes). Snij ook de prei julienne. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Haal van de shiitake het stammetje eraf en snij in stukjes

  3. 3

    Rasp 2 stukjes gember ter grootte van je duim, snij een halve rode peper fijn en snij ¼ van de koriander fijn
     

  4. 4

    Zet de wokpan op hoog vuur en voeg een scheutje sesamolie toe. Wok eerst de wortel en prei en voeg dan de paddenstoelen, peper en gember toe. Schenk 1 el vissaus en 1 el oestersaus bij de groenten en voeg als laatste de taugé en koriander toe. Schud dit goed om en laat dan afkoelen op een grote schaal
     

  5. 5

    Als de groenten zijn afgekoeld kun je de loempia’s rollen. Leg een vel als ruit voor je neer en leg in het midden wat van de groentevulling. Vouw dan het onderste hoekje over de groenten heen, gevolgd door de linker en rechter, en rol het dan op
     

  6. 6

    Frituur de loempia’s 4 minuten en laat uitlekken op keukenpapier

  7. 7

    Breng voor de noedels het water aan de kook en kook deze 2 minuten. Giet af en spoel met koud water

  8. 8

    Snij de wortel julienne, net als de prei. Snij de ui in dunne ringen en de bosui in stukjes, net als de paddenstoelen
     

  9. 9

    Scheur en snij de paddenstoelen in stukjes. Rasp de gember en snij de knoflook en rode peper fijn, net als de koriander. Snij de slaharten in stukken en leg dit apart, samen met de koriander
     

  10. 10

    Wok in de sesamolie de prei, wortel en ui en voeg later de paddenstoelen, gember en peper toe. Schenk 3 el oestersaus en 3 el vissaus bij de gewokte groenten en schud goed om. Voeg op het laatst de peultjes, taugé en bosui toe. Maak af met de limoensap, meng de noedels erdoor en serveer op een schaal met de koriander, slaharten, loempia’s met chilisaus en een partje limoen

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!