4 minuten

Gyoza's van shiitake en gerookte tofu met een zoetzuur sausje

Onze kok Jetske van den Elsen maakt heerlijke gyoza's met shiitake paddestoelen, Chinese kool en gerookte tofu. Voor nog wat extra smaak een lekker zoutzuur sausje. In een handomdraai op tafel en ook nog eens heel erg lekker.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 3
+
  • Voor de gyoza's;
    150 gr
    verse shiitake
  • 100 gr
    gerookte tofu
  • 100 gr
    Chinese kool
  • 15
    gyoza vellen
  • 2 tl
    sushi azijn
  • 1 cm
    gember
  • 2
    tenen knoflook
  • 2
    bosuien
  • gochugaru
  • zeezout
  • Maggi
  • verse koriander
  • Voor de dipsaus;
    2 el
    sojasaus
  • 1 el
    crispy chili olie
  • 1 el
    sushi azijn
  • 1 tl
    sesamolie
  • sesamzaadjes
  1. Snijd de kool heel fijn en strooi er wat zout over, masseer dit in en laat even staan. Het zout trekt dan al het vocht uit de kool.

  2. Snijd de shiitake in blokjes en brokkel de tofu. Rasp de knoflooktenen en gember.

  3. Verwarm olie in een koekenpan. Roerbak de shiitake met wat zout. Voeg dan de tofu toe.

  4. Knijp de kool goed uit, zodat al het vocht eruit is. Doe dit dan samen met de knoflook en gember in de pan. Voeg dan naar smaak de sushi azijn, Maggi, gochugaru en zeezout toe. Het mag hoog op smaak zijn.

  5. Laat het mengsel even afkoelen en laat de gyozavellen ontdooien.

  6. Maak het sausje door alle ingrediënten voor de dipsaus te mengen. Hak wat koriander fijn en snijd de bosui in ringetjes. Voeg een gedeelte toe aan het sausje en bewaar de rest voor de garnering.

  7. Pak een gyozavel en maak een randje nat met wat water. Leg het shiitakemengsel erop en vouw de gyoza dicht. Duw goed aan zodat het deeg overal goed aan elkaar plakt.

  8. Verwarm olie in een koekenpan en leg de gyoza's op hun platte kant erin. Bak de gyoza's zodat ze een bruine onderkant hebben en doe dan een klein glaasje water erbij. Doe gelijk de deksel op de pan en laat het 2-3 minuten gaarstomen.

  9. Serveer direct met wat koriander en bosui erover en de dipsaus ernaast.

  10. Geniet van de gyoza's met shiitake!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske