5 minuten

Heerlijke appelbeignets met een vleugje kaneel

Appelbeignets horen bij oud en nieuw! Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt ze naar recept van haar moeder, met kaneel en zelfgemaakt beslag.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 25
  • Voor het beslag:
    500 ml
    volle melk
  • 350 gr
    bloem
  • 150 gr
    maïzena
  • 175 gr
    rietsuiker
  • 10 gr
    bakpoeder
  • 125 gr
    eiwit
  • 200 gr
    ongezouten roomboter
  • 1 snufje
    zout
  • Voor de appels:
    8
    Pinky Lady appels
  • 2 el
    kaneelpoeder
  • 150 gr
    kristalsuiker
  • frituurolie
  1. Meng de bloem, de maïzena en het bakpoeder en smelt ondertussen de boter. Doe dit samen met de melk in een kom en roer tot een samenhangende massa.

  2. Voeg dan de suiker en het eiwit toe en roer goed. Voeg de boter beetje bij beetje toe. Zorg dat het beslag glad is en zet het opzij. 

  3. Verhit ondertussen een ruime hoeveelheid olie tot 160 graden. Schil de appels en verwijder met een uitsteekring of appelboor het klokhuis. 

  4. Snijd de appels in plakken van ongeveer 2 cm dikte en bestuif aan beide kanten met kaneelpoeder. 

  5. Haal de appelschijven per stuk door het beignetbeslag en frituur totdat ze rondom mooi goudbruin zijn. Haal vervolgens uit de frituur, laat 10 seconden uitlekken op papier en dompel dan nog eens onder in de kristalsuiker. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink