Heerlijke appelbeignets met een vleugje kaneel
Appelbeignets horen bij oud en nieuw! Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt ze naar recept van haar moeder, met kaneel en zelfgemaakt beslag.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 25-
Voor het beslag:500 mlvolle melk
-
350 grbloem
-
150 grmaïzena
-
175 grrietsuiker
-
10 grbakpoeder
-
125 greiwit
-
200 grongezouten roomboter
-
1 snufjezout
-
Voor de appels:8Pinky Lady appels
-
2 elkaneelpoeder
-
150 grkristalsuiker
-
•frituurolie
-
Meng de bloem, de maïzena en het bakpoeder en smelt ondertussen de boter. Doe dit samen met de melk in een kom en roer tot een samenhangende massa.
-
Voeg dan de suiker en het eiwit toe en roer goed. Voeg de boter beetje bij beetje toe. Zorg dat het beslag glad is en zet het opzij.
-
Verhit ondertussen een ruime hoeveelheid olie tot 160 graden. Schil de appels en verwijder met een uitsteekring of appelboor het klokhuis.
-
Snijd de appels in plakken van ongeveer 2 cm dikte en bestuif aan beide kanten met kaneelpoeder.
-
Haal de appelschijven per stuk door het beignetbeslag en frituur totdat ze rondom mooi goudbruin zijn. Haal vervolgens uit de frituur, laat 10 seconden uitlekken op papier en dompel dan nog eens onder in de kristalsuiker.
- Eet smakelijk!