2 minuten

Heerlijke stoofpaling volgens familierecept

Ramon gaat aan de slag met een recept wat zijn moeder vroeger maakte: Hardewijkse stoofpaling!
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 4 stuks
    verse paling
  • 1 el
    boter
  • 1 tl
    mosterd
  • 1/2 bos
    peterselie
  • zout en peper
  • 2
    grote kruimige aardappels
  1. Snijd de paling in stukken. Doe wat boter in een pan en zet daar de paling rechtop tussen. Breng de paling op smaak met wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en stoof de paling 20 minuten tot deze bijna van het graatje valt.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen tot ze net aan gaar zijn. 

  3. Schep voorzichtig de paling uit de pan en zet het vuur uit. Laat het kookvocht in de pan en voeg daar de mosterd en een klontje boter aan toe. Roer het met een garde door elkaar zodat het een saus wordt. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de saus. 

  4. Doe de paling terug de pan in schep het kookvocht voorzichtig over de paling heen. Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de paling bovenop de aardappelen en schep de saus eroverheen. Serveer direct. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.