Herfstsalade met bietjes, radijs en een frisse vinaigrette
Hallo herfst! Bieten horen er dit seizoen helemaal bij. Onze culinair expert Alain Caron maakt van deze herfstsalade met bieten in alle kleuren echt een culinair hoogstandje. Wanneer ga jij dit proberen?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de salade:3chioggia bieten
-
2witte bieten
-
2gele bieten
-
2(lange) rode bieten
-
2 handjesslamix
-
10 takkenbieslook
-
5 bladerenradicchio rosso (roodlof)
-
6gedroogde kersen
-
50 grgroentechips
-
10radijzen
-
3rode uien
-
4 elhazelnoot/chocoladepasta
-
Voor de vinaigrette:1 teenknoflook
-
1sjalot
-
2 elbietensap
-
1 tlgembersiroop
-
1 tlsojasaus
-
3 elnotenolie
-
2 elolijfolie
-
1citroen
-
•peper
-
Hak de knoflook fijn en snipper de sjalot. Meng dit met de sojasaus, gembersiroop, notenolie, olijfolie, peper en het citroen- en bietensap. Laat dit twee uur staan.
-
Snijd de uien in ringen, de radijsjes in vieren en doe dit in een steelpan. Meng 2 glazen water met 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel suiker. Voeg dit toe aan de pan.
-
Breng alles aan de kook. Zodra de suiker opgelost is haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen in de pan.
-
Kook de bieten gaar met de schil er nog om. Spoel ze af en duw de schil er met je vingers af. Snijd de bieten in partjes van ongeveer 2 cm.
-
Schil de rauwe chioggia biet en snijd in plakjes van 2 mm. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes van 1 mm (julienne).
-
Snijd de bieslook en roodlof fijn. Meng in een kom met de sla, uien, radijs en 1 el vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
-
Spuit op vier borden de hazelnootpasta in kringen. Leg hier wat van het slamengsel op. Verdeel hier lang de randen de verschillende soorten bieten.
-
Verdeel nog een lepel vinaigrette over het bord en leg tussen de bieten wat groentechips. Besprenkel met wat van de gesneden gedroogde kersen en maak af met de rauwe chioggia biet.
- Geniet van je herfstsalade met bietjes!