4 minuten

Herfstsalade met gegrilde rode biet, ossenhaas, blokjes kaas en uitjes

Een heerlijke salade voor de herfst! Zoete gegrilde rode bietjes uit de oven, reepjes malse ossenhaas, een paar blokjes kaas, wat frisse Amsterdamse uitjes, een flinke hand bladsla en dan die knapperige zelfgemaakte croutons. Dit is weer een toprecept van onze chef-kok Rosah van Schendelen!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    ossenhaas
  • scheutje olijfolie
  • 200 ml
    hangop of stevige kwark
  • 1 el
    grove, milde mosterd
  • 1 el
    geraspte mierikswortel
  • sap van ½ citroen
  • gekookte rode bieten
  • 1
    chioggia biet
  • balsamico stroop
  • melkbrood
  • handjevol Amsterdamse uitjes
  • handjevol bramen
  • handjevol bladsla
  • zout en peper naar smaak
  • geraspte kaas
  1. Snijd de voorgekookte rode bieten door drieën of vieren en rooster ze voor 18 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

  2. Scheur de melkbroodjes in stukken ter grootte van croutons en besprenkel ze met wat olijfolie.

  3. Zet ook de croutons voor circa 10 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat de croutons daarna afkoelen. 

  4. Marineer ondertussen de geroosterde rode bieten met wat zout, peper en balsamico stroop. 

  5. Breng de ossenhaas op smaak met zout. Verhit de olie in een pan tot gloeiend heet en bak hierin het vlees tot mooi goudbruin van buiten, maar rosé gegaard van binnen. 

  6. Haal uit de pan en breng op smaak met peper. Laat de ossenhaas een paar minuten rusten en snijd ‘m dan in mooie reepjes.

  7. Meng ondertussen de hangop met de mosterd, mierikswortel en citroensap en verdeel gelijkmatig over de borden. 

  8. Verdeel hierop de ossenhaas, rode bietjes, Amsterdamse uitjes, een aantal gehalveerde bramen, en wat dunne plakjes chiogga biet. 

  9. Garneer af met de krokante croutons van melkbrood, de bladsla en blokjes kaas. 

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.