Het is weer stamppot-tijd!
Het wordt weer stamppot-tijd! Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd met een heerlijke stamppot van snijbiet en kabeljauw.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2 kiloaardappels van het seizoen
-
500 gsnijbiet
-
300 gcrème fraîche
-
•olijfolie extra vergine
-
400 gkabeljauwfilet
-
100 gquinoabloem
-
•kerriepoeder naar smaak
-
2uien
-
1gele paprika
-
2tomaten
-
1knoflookteentje
-
2 eltomatenpuree
-
3 dlwater
-
1bouillonblokje naar keuze
-
•peper/zout
-
Schil de aardappels en kook deze 20 minuten in ruim water met zout
-
Snij het blad van de snijbiet fijn en was deze met koud water in een vergiet
-
Snij de twee uien en de paprika in reepjes, de tomaten in partjes en hak de knoflook fijn. Neem de helft van de ui en fruit deze samen met de knoflook in een pan met wat kokosolie.
-
Voeg de paprika, tomaten, tomatenpuree en het bouillonblokje eraan toe. Roer dit ongeveer 2 minuten door. Vervolgens voeg je het water eraan toe en laat je dit inkoken tot een mooie dikke saus
-
Was de kabeljauw en snij deze in 4 gelijke stukken. Kruid de kabeljauw met kerriepoeder, peper en zout. Vervolgens haal je ze door de quinoabloem heen en bak je ze aan beide kanten goudbruin en krokant
-
Smoor de snijbiet met de andere helft van de uien ongeveer 1 min in een pan met wat kokosolie
-
Giet de gekookte aardappels af en stamp deze tot een gladde puree samen met de crème fraîche en een scheut olijfolie. Roer de gesmoorde snijbiet met ui er door
-
Leg een schep stamppot op een bord met daarop de krokant gebakken kabeljauw en schenk wat Creoolse saus ernaast
-
Tip: Serveer dit met een schijfje citroen! Fris watertje om erbij te drinken: water met citroen en tijm.
- Eet smakelijk!