
Pompoenstamppot met geroosterde groente en pittige pesto
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de stamppot600 grpompoen
-
400 grkruimige aardappels
-
150 mlplantaardige kookroom
-
50 grmargarine
-
3uien
-
•zout
-
Voor de geroosterde groenten2courgettes
-
1rode paprika
-
1gele paprika
-
1pastinaak
-
300 grcherry tomaten
-
1 tlgedroogde Italiaanse kruiden
-
•zeezout
-
•Olijfolie
-
Voor de pittige pesto1bosje basilicum
-
100 grpijnboompitten
-
4tenen knoflook
-
1Spaanse peper
-
75 grParmezaanse kaas
-
•Olijfolie
-
Schil de aardappelen en de pompoen. Snij alles in gelijke stukken en spoel ze schoon. Kook het in water met een snufje zout gaar (ongeveer 15 tot 20 min).
-
Snipper in de tussentijd de uien en bak deze in margarine op een laag pitje totdat ze gaan karameliseren.
-
Giet het water na 15 tot 20 min af en laat de aardappelen en de pompoen nog even staan met de deksel op de pan. Voeg vervolgens ook de room toe en stamp alles fijn. Roer met een lepel (of spatel) de gekarameliseerde uien door de stamppot.
-
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de rest van de groenten in grove stukken en verspreid dit over de ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in ongeveer 20 min gaar.
-
Om de pittige pesto te maken rooster je in een droge hete koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, Spaanse peper en Parmezaanse kaas in een keukenmachine met een klein scheutje olijfolie en maal het fijn tot je de gewenste dikte hebt.
-
Bouw je bord op door eerst wat puree erop te leggen, met daarop wat geroosterde groenten en maak het af met wat heerlijke pittige pesto. Eet smakelijk!
- Eet smakelijk!
