7 minuten

Pompoenstamppot met geroosterde groente en pittige pesto

Ben je een liefhebber van stamppotten, maar wil je er net even een andere draai aan geven? Dan heeft Sharon de Miranda het ideale gerecht! Ze maakt een heerlijke pompoenstamppot mét gekarameliseerde uien.
Gerecht Vegan
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de stamppot
    600 gr
    pompoen
  • 400 gr
    kruimige aardappels
  • 150 ml
    plantaardige kookroom
  • 50 gr
    margarine
  • 3
    uien
  • zout
  • Voor de geroosterde groenten
    2
    courgettes
  • 1
    rode paprika
  • 1
    gele paprika
  • 1
    pastinaak
  • 300 gr
    cherry tomaten
  • 1 tl
    gedroogde Italiaanse kruiden
  • zeezout
  • Olijfolie
  • Voor de pittige pesto
    1
    bosje basilicum
  • 100 gr
    pijnboompitten
  • 4
    tenen knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 75 gr
    Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  1. Schil de aardappelen en de pompoen. Snij alles in gelijke stukken en spoel ze schoon. Kook het in water met een snufje zout gaar (ongeveer 15 tot 20 min). 

  2. Snipper in de tussentijd de uien en bak deze in margarine op een laag pitje totdat ze gaan karameliseren.

  3. Giet het water na 15 tot 20 min af en laat de aardappelen en de pompoen nog even staan met de deksel op de pan. Voeg vervolgens ook de room toe en stamp alles fijn. Roer met een lepel (of spatel) de gekarameliseerde uien door de stamppot.

  4. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de rest van de groenten in grove stukken en verspreid dit over de ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in ongeveer 20 min gaar. 

  5. Om de pittige pesto te maken rooster je in een droge hete koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, Spaanse peper en Parmezaanse kaas in een keukenmachine met een klein scheutje olijfolie en maal het fijn tot je de gewenste dikte hebt.  

  6. Bouw je bord op door eerst wat puree erop te leggen, met daarop wat geroosterde groenten en maak het af met wat heerlijke pittige pesto. Eet smakelijk!

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda