IJs met aardbeien en asperges

12 mei 2017
Stilstaand beeld van IJs met aardbeien en asperges

Culinair expert Alain Caron bezoekt in Meerkerk een echt familiebedrijf. Van het gezin Van der Ham met elf kinderen zijn vader Arie, moeder Aartje, zoon Martijn en dochter Mariette gepassioneerd bezig met het maken van ambachtelijk ijs. Met uiteraard melk van de eigen koeien.

4 personen
Ingrediënten
  • 250 g aarbeien in blokjes
  • 10 munt blaadjes
  • 4 gekookte witte asperges in blokjes
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 80 g suiker
  • 4 kleine el limoencurd
  • 50 g gedroogde frambozen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 bak roomijs (vanilla of stracciatella ijs)

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Mix de aarbeien en de asperges met de suiker en munt blaadjes. Voeg de sap van de sinaasappel eraan toe en laat het 15 minuten marineren

  2. 2

    Doe wat lemoncurd op het bord en leg de aardbeien en asperges met was marinade op het bord.

  3. 3

    Leg daarop een mooi bolletje ijs en wat gedroogde frambozen met wat olijfolie. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van De BinnensteBuiten stroopwafel
    20 oktober 2015

    De BinnensteBuiten stroopwafel

    Alain maakt een BinnensteBuiten stroopwafel. Met álles wat je niet verwacht!

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Javaanse bami
    18 april 2016

    Javaanse bami

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke betaalbare maaltijd met Javaanse bami, gestoofde...

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Zomerwild  carpaccio van reebok
    9 september 2016

    Zomerwild carpaccio van reebok

    Leon maakt een heerlijk gerecht bij pruimenport. Carpaccio van reebok met met tuinkruiden en pruimenport vinaigrette.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Alains cordon bleu
    12 april 2017

    Alains cordon bleu

    Alain is op de kaasboerderij van Hugo en Marije. Hier wordt kaas op een ambachtelijke en traditionele manier gemaakt. Daar maakt Alain een lekker gerecht mee.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Kippensoep op z'n Surinaams
    26 oktober 2015

    Kippensoep op z'n Surinaams

    Sharon maakt een budget maaltijd: gevulde kippensoep. Maar dan met een Surinaamse twist!

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Gegrilde kippendijen en bloemkoolpuree
    14 februari 2017

    Gegrilde kippendijen en bloemkoolpuree

    Sharon vervangt de aardappelen voor bloemkoolpuree. Daarbij maakt ze overheerlijke gemarineerde kippendijen en gebakken snijbonen.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Ratatouille met gevulde Içli Köfte
    27 september 2016

    Ratatouille met gevulde Içli Köfte

    Alain en Suheyla koken samen een Turks-Mediterraans gerecht. Ratatouille met een Içli Köfte en een bulgursalade.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Soep met verse truffel
    24 december 2016

    Soep met verse truffel

    Alain is in Frankrijk. Met truffelboer Benoît en hond Honey zoekt hij truffels in het bos. Hij kookt een oogstrelend gerecht met de truffels.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bier proeven in België
    27 november 2015

    Bier proeven in België

    In het mijngebied bij Genk (Belgie) ontmoet bierexpert Fiona de Lange Henriette Waal, die daar met haar mobiele brouwerij bier maakt.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Schelvispekel
    13 januari 2017

    Schelvispekel

    Alain bezoekt een Schelvispekelmaker in Vlaardingen. Leo maakt het in zijn stokerij, want schelvispekel is een drankje.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Fruitsalade met Kozakkenruter
    16 september 2016

    Fruitsalade met Kozakkenruter

    Alain maakt met het bijzondere Kozakkenruter een heerlijke fruitsalade.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Vega salade
    18 januari 2017

    Vega salade

    Alain in het restaurant van Ewout en Liesbeth waar niet gekookt wordt met vlees en vis. Alain kook samen met de vegachef een heerlijk gerecht.

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Kibbeling
    22 maart 2016

    Kibbeling

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd met zelfgemaakte kibbeling.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Groenekool rolletjes met gehakt
    2 januari 2017

    Groenekool rolletjes met gehakt

    Sharon maakt een heerlijk en betaalbaar gerecht: rolletjes groenekool gevuld met gehakt. En een fris watertje met mandarijnen en limoen.

Pagina's