Recept: IJs met aardbeien en asperges

12 mei 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van IJs met aardbeien en asperges

Culinair expert Alain Caron bezoekt in Meerkerk een echt familiebedrijf. Van het gezin Van der Ham met elf kinderen zijn vader Arie, moeder Aartje, zoon Martijn en dochter Mariette gepassioneerd bezig met het maken van ambachtelijk ijs. Met uiteraard melk van de eigen koeien.

4 personen
Ingrediënten voor IJs met aardbeien en asperges
  • 250 g aarbeien in blokjes
  • 10 munt blaadjes
  • 4 gekookte witte asperges in blokjes
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 80 g suiker
  • 4 kleine el limoencurd
  • 50 g gedroogde frambozen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 bak roomijs (vanilla of stracciatella ijs)

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Mix de aarbeien en de asperges met de suiker en munt blaadjes. Voeg de sap van de sinaasappel eraan toe en laat het 15 minuten marineren

  2. 2

    Doe wat lemoncurd op het bord en leg de aardbeien en asperges met was marinade op het bord.

  3. 3

    Leg daarop een mooi bolletje ijs en wat gedroogde frambozen met wat olijfolie. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter