IJs met aardbeien en asperges
Culinair expert Alain Caron bezoekt in Meerkerk een echt familiebedrijf. Van het gezin Van der Ham met elf kinderen zijn vader Arie, moeder Aartje, zoon Martijn en dochter Mariette gepassioneerd bezig met het maken van ambachtelijk ijs. Met uiteraard melk van de eigen koeien.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 gaardbeien in blokjes
-
10munt blaadjes
-
4gekookte witte asperges in blokjes
-
•Sap van een halve sinaasappel
-
80 gsuiker
-
4 elkleine eetlepel limoencurd
-
50 ggedroogde frambozen
-
4 elolijfolie extra vierge
-
1bak roomijs (vanilla of stracciatella ijs)
-
Mix de aarbeien en de asperges met de suiker en munt blaadjes. Voeg de sap van de sinaasappel eraan toe en laat het 15 minuten marineren
-
Doe wat lemoncurd op het bord en leg de aardbeien en asperges met was marinade op het bord.
-
Leg daarop een mooi bolletje ijs en wat gedroogde frambozen met wat olijfolie.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.