in hennepthee gepocheerde kabeljauw
Bijzondere maaltijd! Deze 'in hennepthee gepocheerde kabeljauw met mosselen en groenten.' Door chef-kok Alain Caron.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4kabeljauwfilets van 150 g per stuk
-
140 ghennep thee
-
2 lwater
-
2 elarachideolie
-
120 goesterzwam
-
100 gcherrytomaat
-
2wortelen
-
20mosselen
-
100 glamsoor
-
150 gfijne noedels
-
Kook de hennepthee in het water en laat 2 minuten koken. Schenk het door een zeef.
-
Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in tweeën.
-
Spoel de lamsoor schoon. Snij de oesterzwammen in tweeën en bak ze bruin in de arachideolie. Voeg dan de lamsoor, tomaten, wortelen en mosselen toe. Bak dit nog 1 minuut en bewaar het op een bordje met keukenpapier.
-
Pocheer de kabeljauw in de helft van de hennepthee tot het gaar is. Doe ze dan in aluminiumfolie.
-
Kook de noedels al dente.
-
Verdeel de noedels over de borden en leg het mosselen-groentemengsel daar op. Leg dan de kabeljauw erop en serveer met de resterende hennepthee als saus.
- Eet smakelijk!