Recept: in hennepthee gepocheerde kabeljauw

23 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van in hennepthee gepocheerde kabeljauw
Bijzondere maaltijd! Deze 'in hennepthee gepocheerde kabeljauw met mosselen en groenten.' Door chef-kok Alain Caron.
4 personen

Ingrediënten voor in hennepthee gepocheerde kabeljauw

  • 4 kabeljauwfilets van 150 g per stuk 
  • 140 g hennep thee 
  • 2 l water
  • 2 el arachideolie
  • 120 g oesterzwam
  • 100 g cerise tomaat (cherrytomaat)
  • 2 wortelen
  • 20 mosselen (alleen het vlees)
  • 100 g lamsoor
  • 150 g fijne noedels

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de hennepthee in het water en laat 2 minuten koken. Schenk het door een zeef. 

  2. 2

    Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in tweeën. 

  3. 3

    Spoel de lamsoor schoon. Snij de oesterzwammen in tweeën en bak ze bruin in de arachideolie. Voeg dan de lamsoor, tomaten, wortelen en mosselen toe. Bak dit nog 1 minuut en bewaar het op een bordje met keukenpapier.

  4. 4

    Pocheer de kabeljauw in de helft van de hennepthee tot het gaar is. Doe ze dan in aluminiumfolie.

  5. 5

    Kook de noedels al dente.        

  6. 6

    Verdeel de noedels over de borden en leg het mosselen-groentemengsel daar op. Leg dan de kabeljauw erop en serveer met de resterende hennepthee als saus.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter