4 minuten

Indiase curry met verse Zeeuwse mosselen

Chef-kok Ramon Brugman brengt Hollandse en Indiase smaken samen. Hij maakt een overheerlijke curry met verse, Zeeuwse mosselen. Dat wordt smullen!
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 2 kg
    verse mosselen
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    venkel
  • 1
    prei
  • 3
    tomaten
  • 2 cm
    verse gember
  • 1
    rode peper
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 1 el
    gedroogde kokos
  • 1 el
    amandelpoeder
  • 1
    citroen
  • 2 tl
    kerriepoeder madras
  • 1/2 tl
    komijnzaad
  • 1/2 tl
    gemalen gember
  • 1/2 bos
    koriander
  • zout
  • olie
  1. Spoel de mosselen. Snijd de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Voeg de komijnzaad, kerriepoeder en gedroogde gember toe. Rasp er wat verse gember bij. 

  2. Ga ondertussen verder met de rest van de groenten. Snijd de venkel, prei, rode peper en tomaten fijn. Voeg eerst de tomaten toe. Doe nu de kokosmelk in de pan. Vervolgens voeg je de rest van de groenten toe. Laat het geheel goed koken. 

  3. Doe de gedroogde kokos en amandelmeel erbij. Voeg het sap van de citroen toe. Breng op smaak met zout. Doe de mosselen in de pan en schud ze voorzichtig door de curry. Kook de mosselen tot ze net gaar zijn. Giet het in een grote schaal en garneer met verse koriander. 

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.