Italiaanse gnocchi met verrassende pesto
Sharon maakt een snelle "pasta" maaltijd met gnocchi (Italiaanse pastaballetjes). Ze maakt er een verrassende pesto bij van geitenkaas en cashewnoten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 grgnocchi
-
200 groude geitenkaas
-
100 grpecorino kaas
-
2teentjes knoflook
-
•bosje peterselie
-
•bosje basilicum
-
200 grcashewnoten
-
3 dlolijfolie
-
300 grgemengde champignons
-
200 grrucola
-
•pijnboompitjes
-
•peper en zout
-
2handjes cherrytomaatjes
-
•kokosolie
-
4plakjes bladerdeeg
-
100 grgeraspte kaas
-
10 grProvinciaalse kruiden
-
1ei
-
Verwarm de oven voor op 180 graden en snij de 4 plakjes bladerdeeg schuin doormidden.
-
Plaats de gesneden bladerdeeg op een ovenschaal met bakpapier. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg hiermee in. Vervolgens strooi je er wat geraspte kaas en Provinciaalse kruiden over heen. Bak de bladerdeeghapjes ongeveer 20 min af in een voorverwarmde oven.
-
Voeg de geitenkaas, cashewnoten, basilicum, knoflook en de peterselie in een keukenmachine en maal dit helemaal fijn. Klaar!
-
Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de gnocchi goudbruin. Snijd de champignons in vieren en bak deze samen met de cherrytomaatjes 2 min mee. Voeg er 6 el pesto aan toe en schud de pan heen en weer. Niet roeren, dan gaat de gnocchi kapot. Voeg hier wat peper en zout naar smaak bij.
-
Bak in een andere koekenpan met wat kokosolie de pijnboompitjes goudbruin, met wat peper en zout.
-
Was de rucola goed met koud water. Droog het en serveer een handje ervan, strooi er wat pijnboompitjes en geraspte pecorino over. Serveer met de gnocchi.
- Eet smakelijk!