Kaasfondue

chef-kok
Ramon Brugman
eten02
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
113 personen

Ramon maakt kaasfondue op makkelijke en snelle wijze. Hij gebruikt voor bij de kaasfondue niet alleen brood. Ook maakt hij lekkere en gezondere dingen bij de kaasfondue.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 g
    gruyère
  • 400 g
    emmentaler (voor de draden)
  • 200 g
    Vacherin Mont d'Or
  • 500 ml
    witte wijn
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 tl
    maïzena
  • peper
  • bloemkool
  • witlof
  • gedroogde ham
  • gekookte ham
  • zuurdesembrood
  • getoast brood
  • ananas
  • mini tomaatjes
  • aardappel (krieltjes)
  • sla (little gem)

Bereiding

  1. 1

    Snij alle garnituren in het juiste formaat en leg alles op een schaal.

  2. 2

    Neem een pan met een dikke bodem.

     

  3. 3

    Maak de knoflook schoon en doe deze samen met de witte wijn in een pan en breng aan de kook. Rasp ondertussen de gruyère en de emmentaler. Verwijder het schilletje van de Vacherin Mont d'Or

  4. 4

    Haal de knoflook uit de witte wijn. Roer nu een handje kaas door de witte wijn terwijl je blijft roeren. Doe dit net zo lang totdat de kaas opgelost is.

     

  5. 5

    Maak een papje met de maïzena en voeg deze ook toe. De massa mag nooit koken. Maak het af met wat vers gemalen peper. 

  6. 6

    Doe de fondue in een kaasfondue pan. Eten maar!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!