Kaasfondue
Ramon maakt kaasfondue op makkelijke en snelle wijze. Hij gebruikt voor bij de kaasfondue niet alleen brood. Ook maakt hij lekkere en gezondere dingen bij de kaasfondue.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 ggruyère
-
400 gemmentaler (voor de draden)
-
200 gVacherin Mont d'Or
-
500 mlwitte wijn
-
2tenen knoflook
-
1 tlmaïzena
-
•peper
-
•bloemkool
-
•witlof
-
•gedroogde ham
-
•gekookte ham
-
•zuurdesembrood
-
•getoast brood
-
•ananas
-
•mini tomaatjes
-
•aardappel (krieltjes)
-
•sla (little gem)
-
Snij alle garnituren in het juiste formaat en leg alles op een schaal.
-
Neem een pan met een dikke bodem.
-
Maak de knoflook schoon en doe deze samen met de witte wijn in een pan en breng aan de kook. Rasp ondertussen de gruyère en de emmentaler. Verwijder het schilletje van de Vacherin Mont d'Or
-
Haal de knoflook uit de witte wijn. Roer nu een handje kaas door de witte wijn terwijl je blijft roeren. Doe dit net zo lang totdat de kaas opgelost is.
-
Maak een papje met de maïzena en voeg deze ook toe. De massa mag nooit koken. Maak het af met wat vers gemalen peper.
-
Doe de fondue in een kaasfondue pan. Eten maar!
- Eet smakelijk!