Recept: Kaasfondue

3 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Kaasfondue
Ramon maakt kaasfondue op makkelijke en snelle wijze. Hij gebruikt voor bij de kaasfondue niet alleen brood. Ook maakt hij lekkere en gezondere dingen bij de kaasfondue.
4 personen

Ingrediënten voor Kaasfondue

  • 400 gram gruyère
  • 400 gram emmentaler (voor de draden)
  • 200 gram Vacherin Mont d'Or
  • 500 ml witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel maïzena
  •  peper
  • bloemkool
  • witlof

 

  • gedroogde ham
  • gekookte ham
  • zuurdesembrood
  • getoast brood
  • ananas
  • minitomaatjes
  • aardappel (krieltjes)
  • sla (little gem)

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij alle garnituren in het juiste formaat en leg alles op een schaal.

  2. 2

    Neem een pan met een dikke bodem.

     

  3. 3

    Maak de knoflook schoon en doe deze samen met de witte wijn in een pan en breng aan de kook. Rasp ondertussen de gruyère en de emmentaler. Verwijder het schilletje van de Vacherin Mont d'Or

  4. 4

    Haal de knoflook uit de witte wijn. Roer nu een handje kaas door de witte wijn terwijl je blijft roeren. Doe dit net zo lang totdat de kaas opgelost is.

     

  5. 5

    Maak een papje met de maïzena en voeg deze ook toe. De massa mag nooit koken. Maak het af met wat vers gemalen peper. 

  6. 6

    Doe de fondue in een kaasfondue pan. Eten maar!

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter