Kokos-kerrie kippenboutjes (69)

Kokos-kerrie kippenboutjes

Chef-kok Sharon de Miranda maakt één van haar eigen favoriete recepten: kokos-kerrie kippenboutjes met Chow Mein. Een exotisch feestje op je bord met Chinese en Surinaamse invloeden

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten kokos-kerrie boutjes
    600 g
    kipkluifjes
  • 1
    ui
  • 3
    teentjes knoflook
  • 1
    grote tomaat of 2 kleintjes
  • 1
    bosje selderij
  • 1
    halve Spaanse peper
  • 2 el
    masala
  • 1 tl
    koriander poeder
  • 1 tl
    komijn poeder
  • 2
    laurier blaadjes
  • 2
    kippen bouillon blokjes
  • 800 ml
    kokosmelk
  • kokosolie
  • Ingrediënten Chow Mein
    500 g
    eiermie
  • 2
    teentjes knoflook
  • 200 g
    Fa Chong
  • 1
    ui
  • 1
    paksoi
  • 4 el
    sojasaus
  • 1
    klein stukje trassi (2 mespuntjes)
  • 1
    bosje selderij
  • kokosolie
  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn, snij de tomaat in blokjes, en hak  de selderij. Snij de Spaanse peper doormidden verwijder de zaadjes en hak de peper klein. 

  2. Was de kip in koud water met eventueel wat azijn of citroensap

  3. Bak de masala, koriander en komijn in de kokosolie blijf dit 30 seconde roeren (let op ! loop niet bij de pan weg. brand erg snel aan). Voeg de knoflook, ui, en tomaat eraan toe en bak dit even mee. Leg de gewassen kipkluifjes erbij in de pan samen met de Spaanse peper en selderij, bak dit voor 3 min.  

  4. Voeg de 800 ml kokosmelk toe samen de bouillonblokjes en de laurierblaadjes. Zet de deksel op de pan en laat dit 20min koken (wel in de gaten houden en af en toe in de pan roeren).  Vervolgens haal je de deksel van de pan en laat je het inkoken totdat je een mooie saus hebt en de kip lekker zacht gekookt is.

  5. Kook de eiermie volgens de verpakking gaar. Spoel het koud af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. 

  6. Fruit het uitje en de knoflook in de kokosolie aan in een ruime wok. Voeg de trassi er aan toe en  snij ondertussen de fa chong in plakjes. Bak deze mee in de wok. Roer de mie erdoorheen en blus het af met de sojasaus. 

  7. Roerbak dit 2 min al roerend goed door. Snijd de paksoi fijn, was deze en bak ze 1 min mee (dit doe je als laatste zodat de paksoi lekker knapperig blijft). Snij de selderij fijn en roer dit als laatst door het gerecht.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.