Kokos-kerrie kippenboutjes
Chef-kok Sharon de Miranda maakt één van haar eigen favoriete recepten: kokos-kerrie kippenboutjes met Chow Mein. Een exotisch feestje op je bord met Chinese en Surinaamse invloeden
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten kokos-kerrie boutjes600 gkipkluifjes
-
1ui
-
3teentjes knoflook
-
1grote tomaat of 2 kleintjes
-
1bosje selderij
-
1halve Spaanse peper
-
2 elmasala
-
1 tlkoriander poeder
-
1 tlkomijn poeder
-
2laurier blaadjes
-
2kippen bouillon blokjes
-
800 mlkokosmelk
-
•kokosolie
-
Ingrediënten Chow Mein500 geiermie
-
2teentjes knoflook
-
200 gFa Chong
-
1ui
-
1paksoi
-
4 elsojasaus
-
1klein stukje trassi (2 mespuntjes)
-
1bosje selderij
-
•kokosolie
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn, snij de tomaat in blokjes, en hak de selderij. Snij de Spaanse peper doormidden verwijder de zaadjes en hak de peper klein.
-
Was de kip in koud water met eventueel wat azijn of citroensap
-
Bak de masala, koriander en komijn in de kokosolie blijf dit 30 seconde roeren (let op ! loop niet bij de pan weg. brand erg snel aan). Voeg de knoflook, ui, en tomaat eraan toe en bak dit even mee. Leg de gewassen kipkluifjes erbij in de pan samen met de Spaanse peper en selderij, bak dit voor 3 min.
-
Voeg de 800 ml kokosmelk toe samen de bouillonblokjes en de laurierblaadjes. Zet de deksel op de pan en laat dit 20min koken (wel in de gaten houden en af en toe in de pan roeren). Vervolgens haal je de deksel van de pan en laat je het inkoken totdat je een mooie saus hebt en de kip lekker zacht gekookt is.
-
Kook de eiermie volgens de verpakking gaar. Spoel het koud af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
-
Fruit het uitje en de knoflook in de kokosolie aan in een ruime wok. Voeg de trassi er aan toe en snij ondertussen de fa chong in plakjes. Bak deze mee in de wok. Roer de mie erdoorheen en blus het af met de sojasaus.
-
Roerbak dit 2 min al roerend goed door. Snijd de paksoi fijn, was deze en bak ze 1 min mee (dit doe je als laatste zodat de paksoi lekker knapperig blijft). Snij de selderij fijn en roer dit als laatst door het gerecht.
- Eet smakelijk!