Kerst amuses van Sharon

Kerstamuses Sharon (176)
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
207 personen
Sharon maakt in aanloop naar Kerst drie heerlijk amuses, waar je de show mee kunt stelen: een geitenkaasbonbon, een haringbonbon én met avocado gevulde eieren. Makkelijk te maken en heel feestelijk.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • Geitenkaasbonbon
    200 g
    zachte geitenkaas
  • 2 tl
    zwarte sesamzaadjes
  • 2 tl
    sesamzaadjes
  • 15 g
    bieslook
  • 6
    dadels zonder pit
  • peper en zout
  • Haringbonbon
    2
    zoute haringen
  • 1/2
    groene appel
  • 1
    sneetje roggebrood
  • 1/2
    rode ui
  • 1
    bosje peterselie
  • 1
    bosje bieslook
  • 2 tl
    olijfolie
  • 1 tl
    mosterd
  • Gevulde eitjes
    6
    eieren
  • 1
    avocado
  • 1 el
    mayonaise
  • peper en zout
  • 6
    groene olijven zonder pit
  • 1
    citroen
  • 12
    blaadjes platte peterselie
  • 6
    gele cherrytomaatjes

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de geitenkaasbonbon. Prak de geitenkaas in een kommetjes met een vork zacht. Breng het op smaak met wat peper en zout. Snij de dadels en de bieslook zo klein mogelijk en meng deze door de geitenkaas. 

  2. 2

    Neem 1 el geitenkaas en rol dit tot een balletje. Rol de balletjes vervolgens door de sesamzaadjes en laat ze 10 min opstijven in de koelkast, voordat je ze uitserveert. 

  3. 3

    Dan ga je verder met het maken van de haringbonbon. Snij de haring en de appel in blokjes zo fijn mogelijk. Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. Meng het door elkaar met de olijfolie en de mosterd. Verkruimel het roggebrood erover en snij de bieslook zo fijn mogelijk. 

  4. 4

    Neem 1 el van het haringmengsel en rol er een balletje van. Vervolgens rol je het balletje door de bieslook. En je bonbon is klaar. 

  5. 5

    Dan is het tijd voor het maken van de met avocado gevulde eitjes. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eitjes schrikken en pel ze schoon. 

  6. 6

    Halveer de eieren en schep het eigeel eruit. Prak het eigeel samen met het vlees van de avocado goed door elkaar. Breng het op smaak met het sap van de citroen, de mayonaise en wat peper en zout. 

  7. 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het avocadomengsel in de halve eitjes. Maak de eitjes af met een kwart Cherrytomaatje, een halve olijf en een blaadje peterselie. 

  8. 8

    Serveer het gerecht met een glas Hugo met een scheutje crème de cassis!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!