Kerst amuses van Sharon
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
Geitenkaasbonbon200 gzachte geitenkaas
-
2 tlzwarte sesamzaadjes
-
2 tlsesamzaadjes
-
15 gbieslook
-
6dadels zonder pit
-
•peper en zout
-
Haringbonbon2zoute haringen
-
1/2groene appel
-
1sneetje roggebrood
-
1/2rode ui
-
1bosje peterselie
-
1bosje bieslook
-
2 tlolijfolie
-
1 tlmosterd
-
Gevulde eitjes6eieren
-
1avocado
-
1 elmayonaise
-
•peper en zout
-
6groene olijven zonder pit
-
1citroen
-
12blaadjes platte peterselie
-
6gele cherrytomaatjes
-
Begin met het maken van de geitenkaasbonbon. Prak de geitenkaas in een kommetjes met een vork zacht. Breng het op smaak met wat peper en zout. Snij de dadels en de bieslook zo klein mogelijk en meng deze door de geitenkaas.
-
Neem 1 el geitenkaas en rol dit tot een balletje. Rol de balletjes vervolgens door de sesamzaadjes en laat ze 10 min opstijven in de koelkast, voordat je ze uitserveert.
-
Dan ga je verder met het maken van de haringbonbon. Snij de haring en de appel in blokjes zo fijn mogelijk. Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. Meng het door elkaar met de olijfolie en de mosterd. Verkruimel het roggebrood erover en snij de bieslook zo fijn mogelijk.
-
Neem 1 el van het haringmengsel en rol er een balletje van. Vervolgens rol je het balletje door de bieslook. En je bonbon is klaar.
-
Dan is het tijd voor het maken van de met avocado gevulde eitjes. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eitjes schrikken en pel ze schoon.
-
Halveer de eieren en schep het eigeel eruit. Prak het eigeel samen met het vlees van de avocado goed door elkaar. Breng het op smaak met het sap van de citroen, de mayonaise en wat peper en zout.
-
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het avocadomengsel in de halve eitjes. Maak de eitjes af met een kwart Cherrytomaatje, een halve olijf en een blaadje peterselie.
-
Serveer het gerecht met een glas Hugo met een scheutje crème de cassis!
- Eet smakelijk!