Kip- en walnootgaard Almen

culinair expert
Alain Caron
eten 167
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
8 personen
In het prachtige, Gelderse Almen gaat Alain op bezoek bij de biologische pluimveehouder Edward Nijk. De leghennen hebben hier toegang tot meer dan alleen een mooie uitloop; ze kunnen zich uitleven in de wijngaard en walnotenboomgaard. 'De wijngaard en walnotenboomgaard hebben we aangelegd speciaal voor de kippen, zodat ze niet bij stal blijven hangen. Kippen zoeken altijd beschutting. De walnotenbomen hebben we ook geplant om de CO2-uitstoot van het bedrijf op te vangen. Zo creëren we samenhang op ons bedrijf.' Alain tikt graag een eitje.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    grote eieren
  • paar walnoten
  • 15 g
    oud-Hollandse kaas
  • 4
    boterhammen
  • boter
  • Creme van selderij en champignons
    100 g
    knolselderij
  • 100 g
    champignons
  • 1
    ui
  • 1 el
    room
  • 30 g
    boter
  • 1 el
    bietensap
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 tl
    balsamico
  • peper en zout
  1. 1

    Begin met het maken van de crème. Schil de knolselderij en snipper de ui.

  2. 2

    Bak de uien, de champignons en de knolselderij samen met de boter tot het gaar is.

  3. 3

    Doe de room erbij en kook 2 min. Doe het in de mixer tot het een crème is.

  4. 4

    Neem 4 boterhammen en rooster ze lichtbruin. Snij ze rond en bewaar ze.

  5. 5

    Ga verder met het maken van de vinaigrette. Meng het bietensap met de olijfolie, balsamico en zout en peper.

  6. 6

    Kraak 20 g walnoten en schaaf 15 g oud-Hollandse kaas.

  7. 7

    Bak 4 grote eieren met wat boter, zout en peper

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!