eten 167
7 min

Kip- en walnootgaard Almen

In het prachtige, Gelderse Almen gaat Alain op bezoek bij de biologische pluimveehouder Edward Nijk. De leghennen hebben hier toegang tot meer dan alleen een mooie uitloop; ze kunnen zich uitleven in de wijngaard en walnotenboomgaard. 'De wijngaard en walnotenboomgaard hebben we aangelegd speciaal voor de kippen, zodat ze niet bij stal blijven hangen. Kippen zoeken altijd beschutting. De walnotenbomen hebben we ook geplant om de CO2-uitstoot van het bedrijf op te vangen. Zo creëren we samenhang op ons bedrijf.' Alain tikt graag een eitje.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    grote eieren
  • paar walnoten
  • 15 g
    oud-Hollandse kaas
  • 4
    boterhammen
  • boter
  • Creme van selderij en champignons
    100 g
    knolselderij
  • 100 g
    champignons
  • 1
    ui
  • 1 el
    room
  • 30 g
    boter
  • 1 el
    bietensap
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 tl
    balsamico
  • peper en zout
  1. Begin met het maken van de crème. Schil de knolselderij en snipper de ui.

  2. Bak de uien, de champignons en de knolselderij samen met de boter tot het gaar is.

  3. Doe de room erbij en kook 2 min. Doe het in de mixer tot het een crème is.

  4. Neem 4 boterhammen en rooster ze lichtbruin. Snij ze rond en bewaar ze.

  5. Ga verder met het maken van de vinaigrette. Meng het bietensap met de olijfolie, balsamico en zout en peper.

  6. Kraak 20 g walnoten en schaaf 15 g oud-Hollandse kaas.

  7. Bak 4 grote eieren met wat boter, zout en peper

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.