Kip gestoofd in witte wijn met druiven
Recept
Ingrediënten
-
2 kleinepreitjes
-
1courgette
-
2rode witlof
-
1rode ui
-
•sap van een limoen
-
1 half glaswitte wijn
-
4kippenborsten
-
2 dlkippenbouillon
-
25witte of blauwe druiven
-
4 elolijfolie
-
1 dlroom
-
2laurierblaadjes
-
•zout en peper
-
Snipper de rode ui, snijd de prei in kleine ringen, de courgette in kleine blokjes en de rode witlof in reepjes. Verwarm olijfolie in een grote pan. Voeg de uien toe en bak ze in ongeveer 3 minuten goudbruin. Voeg 2 laurierblaadjes toe. Doe vervolgens de prei in de pan, bak het geheel nog 2 minuten. Voeg nu de courgette toe en bak nog eens 2 minuten.
-
Leg de kippenborsten bovenop de groenten, samen met het sap van de limoen, de kippenbouillon en de witte wijn. Laat het geheel 10 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
-
Voeg vervolgens de room toe en laat rustig nog 10 minuten koken. Bestrooi daarna met de druiven en laat het nog 4 minuten stoven, met de deksel er nog op.
-
Breng op smaak met zout en peper. Serveer zo op tafel en laat iedereen een eigen bordje opmaken!
- Eet smakelijk!