4 minuten

Kip gestoofd in witte wijn met druiven

Culinair expert Alain Caron maakt een klassiek gerecht met gestoofde kip. Hij gebruikt hiervoor Nederlandse witte wijn en druiven, van een wijngaard pal naast de A12.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 2 kleine
    preitjes
  • 1
    courgette
  • 2
    rode witlof
  • 1
    rode ui
  • sap van een limoen
  • 1 half glas
    witte wijn
  • 4
    kippenborsten
  • 2 dl
    kippenbouillon
  • 25
    witte of blauwe druiven
  • 4 el
    olijfolie
  • 1 dl
    room
  • 2
    laurierblaadjes
  • zout en peper
  1. Snipper de rode ui, snijd de prei in kleine ringen, de courgette in kleine blokjes en de rode witlof in reepjes. Verwarm olijfolie in een grote pan. Voeg de uien toe en bak ze in ongeveer 3 minuten goudbruin. Voeg 2 laurierblaadjes toe. Doe vervolgens de prei in de pan, bak het geheel nog 2 minuten. Voeg nu de courgette toe en bak nog eens 2 minuten. 

  2. Leg de kippenborsten bovenop de groenten, samen met het sap van de limoen, de kippenbouillon en de witte wijn. Laat het geheel 10 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. 

  3. Voeg vervolgens de room toe en laat rustig nog 10 minuten koken. Bestrooi daarna met de druiven en laat het nog 4 minuten stoven, met de deksel er nog op.

  4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer zo op tafel en laat iedereen een eigen bordje opmaken!

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.