8 minuten

Klassieke Engelse chicken pie bomvol groenten

Een ovenschotel is in de winter altijd een goed idee! Onze chef Ramon Brugman maakt een klassieke Engelse chicken pot pie. Goed gevuld met kip, aardappel, wortel en nog veel meer. Allemaal onder een krokant laagje deeg.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg
    200 g
    bloem
  • 130 g
    boter
  • 60 ml
    water
  • zout
  • Voor de vulling
    2
    uien
  • 2 tenen
    knoflook
  • 300 g
    kippendijfilet
  • 3 stengels
    bleekselderij
  • 5
    bospenen
  • 150 g
    doperwtjes
  • 4
    aardappels
  • 500 ml
    kippenbouillon
  • 2 el
    boter
  • 2 el
    bloem
  • 1 tl
    gladde mosterd
  • 4 takjes
    peterselie
  • 1 tl
    gedroogde tijm
  • 1 blaadje
    laurier
  • Voor de afwerking
    1
    ei
  1. Begin met het maken van het deeg. Snijd de boter in blokjes en meng het met de bloem. Mix dit net zo lang, totdat de bloem er geel uit ziet en de bloem de boter volledig heeft opgenomen. Voeg dan het water toe en een snufje zout en kneed het kort door. Dek het deeg af en laat het een half uur in de koelkast opstijven. Tijd om de vulling te maken!

  2. Snijd de uien en de knoflook in grove stukken. Snijd vervolgens de kippendijen in lange stukken. Smelt de boter en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en bak aan. Doe de bloem erbij en roer tot deze aanbakt. Voeg dan de helft van de kippenbouillon toe en roer door de kip heen tot het gaat binden. Voeg vervolgens de andere helft toe tot alle roux is opgelost.

  3. Schil en snijd de wortels en bleekselderij en voeg toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de doperwten, mosterd, laurier, de gehakte peterselie en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Schil en snijd de aardappel en voeg als laatste toe. Haal het laurierblaadje uit de pan. Doe daarna de vulling in een grote ovenschaal.

  4. Rol het deeg uit en dek de schaal daar mee af. Duw de randen goed aan. Maak een versiering met het overtollige deeg. Belangrijk: maak wat gleuven in het deeg, zodat de stoom weg kan als het in de oven staat. Strijk vervolgens het deeg met een los geklopt ei. Bak de chicken pie 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.

  5. Serveer de klassieke Engelse chicken pie in diepe borden. Het is echt een heerlijk goedgevuld gerecht voor de koude winterdagen. Eet smakelijk!

  6. Mocht je de ovenschotel van te voren willen maken en dan later opwarmen, dan zet je hem opnieuw op 150 graden in de oven voor 15-20 minuten. 

  7. Trek in meer? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Die zit echt elk weekend bomvol lekkere recepten.

  8. Geniet van je ovenschotel!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets