
Knoflookgamba’s met gembersiroop en stokbrood
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een recept van haar moeder: Stokbrood met gamba’s, heel veel knoflook en zoete gembersiroop.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgbiologisch gekweekte garnalen
-
3grote witte uien
-
4tenen knoflook
-
6 cmgember
-
200 mlgembersiroop
-
1limoen
-
1/2 tlkurkuma
-
•scheutje olie om in te bakken
-
1stokbrood
-
Pel de gamba’s en verwijder de darmkanaaltjes.
-
Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur en voeg hieraan de uien, knoflook, gember en kurkuma toe. Roer regelmatig door, zodat de knoflook niet verbrandt.
-
Voeg na 3 minuten de garnalen toe en roer regelmatig door. Houd het vuur hoog en blus af met de gembersiroop en het sap van één limoen.
-
Breng op smaak met zout en serveer met warm stokbrood.
- Geniet van je gamba's met knoflook!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
