Knoflookgamba’s met gembersiroop en stokbrood

Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een recept van haar moeder: Stokbrood met gamba’s, heel veel knoflook en zoete gembersiroop.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kg
    biologisch gekweekte garnalen
  • 3
    grote witte uien
  • 4
    tenen knoflook
  • 6 cm
    gember
  • 200 ml
    gembersiroop
  • 1
    limoen
  • 1/2 tl
    kurkuma
  • scheutje olie om in te bakken
  • 1
    stokbrood
  1. Pel de gamba’s en verwijder de darmkanaaltjes.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur en voeg hieraan de uien, knoflook, gember en kurkuma toe. Roer regelmatig door, zodat de knoflook niet verbrandt.

  3. Voeg na 3 minuten de garnalen toe en roer regelmatig door. Houd het vuur hoog en blus af met de gembersiroop en het sap van één limoen.

  4. Breng op smaak met zout en serveer met warm stokbrood.

  5. Geniet van je gamba's met knoflook!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Rosah van Schendelen - Foto: Dorenda van Knegsel