Recept: Koekjes van kikkererwten

5 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Koekjes van kikkererwten
Ramon maakt een van zijn eigen favorieten: koekjes van kikkererwten.
4 personen

Ingrediënten voor Koekjes van kikkererwten

Koekjes

  • 250 gram kikkererwten
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel koriander zaad
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel koenjit  (kurkuma/geelwortel)
  • sap van een citroen
  • 1 rode peper
  • Halve rode paprika
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Bakken van de koekjes

  • 2 losgeklopt ei
  • kikkererwten bloem

Salade

  • 1 komkommer
  • 2 rode ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel honing
  • ¼ bosje verse koriander
  • 1 rode peper
  • scheutje olie
  • zout / peper

Dip

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes munt
  • sap van een citroen
  • ½ teen knoflook
  • zout/ peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Wel de kikkererwten een nacht in koud water. Kook ze dan gaar.

     

  2. 2

    Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een beetje olie. Voeg de gesneden rode peper en paprika toe.

  3. 3

    Voeg nu ook de specerijen toe en bak kort aan. Blus alles af met het sap van de citroen. 

  4. 4

    Doe de kikkererwten in een keukenmachine en snij heel kort zodat het een grove substantie wordt.

  5. 5

    Roer nu de yoghurt en het uienmengsel door de kikkererwten. 

  6. 6

    Verdeel in kleine hoeveelheden zodat er bolletjes van gemaakt kunnen worden.

  7. 7

    Maak de bolletjes en duw deze plat tot een kleine schijf. Laat ze goed afkoelen.

  8. 8

    Maak nu de salade. Snij de komkommer in hele dunne slierten. Snij de ui in hele dunne ringen.  Snij de koriander grof. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  9. 9

    Voor de dip snij je de munt en knoflook fijn en meng je de substantie met de yoghurt. Knijp er een halve citroen op uit en breng op smaak met zout en peper.

  10. 10

    Nu kun je de koekjes gaan bakken. 

  11. 11

    Haal de kikkererwtenkoekjes door het losgeklopte ei en haal ze vervolgens door de kikkererwtenbloem. 

  12. 12

    Bak ze in een beetje olie in een koekenpan aan beide kanten drie minuten. Leg ze op keukenpapier. 

  13. 13

    Serveer de koekjes op een bordje met de dip en de salade.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter