Koekjes van kikkererwten
Ramon maakt een van zijn eigen favorieten: koekjes van kikkererwten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Koekjes250 grkikkererwten
-
1grote ui
-
3teentjes knoflook
-
1 tlkoriander zaad
-
1 tlgemalen komijn
-
1 tlkoenjit
-
1citroen
-
1rode peper
-
1/2rode peper
-
1bosje verse koriander
-
2 elGriekse yoghurt
-
2eieren
-
1komkommer
-
2rode ui
-
1 elazijn
-
1 elhoning
-
1/4bosje koriander
-
1rode peper
-
•olie
-
•peper en zout
-
Dip200 grGriekste yoghurt
-
5blaadjes munt
-
1citroen
-
1/2teentje knoflook
-
•peper en zout
-
Wel de kikkererwten een nacht in koud water. Kook ze dan gaar.
-
Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een beetje olie. Voeg de gesneden rode peper en paprika toe.
-
Voeg nu ook de specerijen toe en bak kort aan. Blus alles af met het sap van de citroen.
-
Doe de kikkererwten in een keukenmachine en snij heel kort zodat het een grove substantie wordt.
-
Roer nu de yoghurt en het uienmengsel door de kikkererwten.
-
Verdeel in kleine hoeveelheden zodat er bolletjes van gemaakt kunnen worden.
-
Maak de bolletjes en duw deze plat tot een kleine schijf. Laat ze goed afkoelen.
-
Maak nu de salade. Snij de komkommer in hele dunne slierten. Snij de ui in hele dunne ringen. Snij de koriander grof. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de dip snij je de munt en knoflook fijn en meng je de substantie met de yoghurt. Knijp er een halve citroen op uit en breng op smaak met zout en peper.
-
Nu kun je de koekjes gaan bakken.
-
Haal de kikkererwtenkoekjes door het losgeklopte ei en haal ze vervolgens door de kikkererwtenbloem.
-
Bak ze in een beetje olie in een koekenpan aan beide kanten drie minuten. Leg ze op keukenpapier.
-
Serveer de koekjes op een bordje met de dip en de salade.
- Eet smakelijk!