Koekjes van kikkererwten

chef-kok
Ramon Brugman
04eten
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
24 personen

Ramon maakt een van zijn eigen favorieten: koekjes van kikkererwten.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Koekjes
    250 gr
    kikkererwten
  • 1
    grote ui
  • 3
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    koriander zaad
  • 1 tl
    gemalen komijn
  • 1 tl
    koenjit
  • 1
    citroen
  • 1
    rode peper
  • 1/2
    rode peper
  • 1
    bosje verse koriander
  • 2 el
    Griekse yoghurt
  • 2
    eieren
  • 1
    komkommer
  • 2
    rode ui
  • 1 el
    azijn
  • 1 el
    honing
  • 1/4
    bosje koriander
  • 1
    rode peper
  • olie
  • peper en zout
  • Dip
    200 gr
    Griekste yoghurt
  • 5
    blaadjes munt
  • 1
    citroen
  • 1/2
    teentje knoflook
  • peper en zout
  1. 1

    Wel de kikkererwten een nacht in koud water. Kook ze dan gaar.

     

  2. 2

    Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een beetje olie. Voeg de gesneden rode peper en paprika toe.

  3. 3

    Voeg nu ook de specerijen toe en bak kort aan. Blus alles af met het sap van de citroen. 

  4. 4

    Doe de kikkererwten in een keukenmachine en snij heel kort zodat het een grove substantie wordt.

  5. 5

    Roer nu de yoghurt en het uienmengsel door de kikkererwten. 

  6. 6

    Verdeel in kleine hoeveelheden zodat er bolletjes van gemaakt kunnen worden.

  7. 7

    Maak de bolletjes en duw deze plat tot een kleine schijf. Laat ze goed afkoelen.

  8. 8

    Maak nu de salade. Snij de komkommer in hele dunne slierten. Snij de ui in hele dunne ringen.  Snij de koriander grof. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  9. 9

    Voor de dip snij je de munt en knoflook fijn en meng je de substantie met de yoghurt. Knijp er een halve citroen op uit en breng op smaak met zout en peper.

  10. 10

    Nu kun je de koekjes gaan bakken. 

  11. 11

    Haal de kikkererwtenkoekjes door het losgeklopte ei en haal ze vervolgens door de kikkererwtenbloem. 

  12. 12

    Bak ze in een beetje olie in een koekenpan aan beide kanten drie minuten. Leg ze op keukenpapier. 

  13. 13

    Serveer de koekjes op een bordje met de dip en de salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!