Köfte met een salade van kikkererwten
Chef-kok Ramon Brugman barbecuet buiten en maakt betaalbaar köfte met een salade van kikkererwten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Köfte1Turks brood
-
1Köfte
-
500 grrundergehakt
-
1grote ui
-
2teentjes knoflook
-
1/2bosje bladpeterselie
-
1/2bosje bieslook
-
1ei
-
2 tlkomijnzaad
-
•peper en zout
-
Aioli4 elmayonaise
-
2 elcrème fraîche
-
1teentje knoflook
-
1/4bosje peterselie
-
1citroen
-
•zout
-
Salade van kikkererwten200 grkikkererwten
-
1aubergine
-
3tomaten
-
1rode ui
-
1/4bosje bladpeterselie
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Humus200 grkikkererwten
-
100 grtahin
-
2uien
-
2teentjes knoflook
-
1 tlkomijn
-
1 tlkorianderzaad
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Snij de kruiden, knoflook en ui fijn. Meng dit met de rest van de ingrediënten door het gehakt heen. Vorm hier nu staafjes van en rijg deze aan een saté prikker. Bak ze op de barbecue
-
Maak van de knoflook puree en snij de peterselie fijn. Knijp de citroen uit. Meng alles goed door elkaar met de mayonaise en de crème fraîche. Breng op smaak met zout.
-
Ga verder met de salade. Kook de al kikkererwten gaar, snij alle groenten in blokjes. Bak de aubergine in een beetje olijfolie bruin. Meng 200 gram kikkererwten en de rest van de ingrediënten door elkaar en knijp er het sap van de citroen op uit. Een scheut olijfolie en op smaak maken met zout en peper.
-
Maak de humus. Snij de ui en knoflook en bak deze in olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de specerijen toe. Roer dit door elkaar. Knijp de citroen hier op uit. Doe de overige 200 gram kikkererwten in de keukenmachine en draai het glad. Doe alle ingrediënten in de blender en laat zo lang draaien dat het glad is. Breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!