Köfte met een salade van kikkererwten

Chef-kok Ramon Brugman barbecuet buiten en maakt betaalbaar köfte met een salade van kikkererwten.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Köfte
    1
    Turks brood
  • 1
    Köfte
  • 500 gr
    rundergehakt
  • 1
    grote ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1/2
    bosje bladpeterselie
  • 1/2
    bosje bieslook
  • 1
    ei
  • 2 tl
    komijnzaad
  • peper en zout
  • Aioli
    4 el
    mayonaise
  • 2 el
    crème fraîche
  • 1
    teentje knoflook
  • 1/4
    bosje peterselie
  • 1
    citroen
  • zout
  • Salade van kikkererwten
    200 gr
    kikkererwten
  • 1
    aubergine
  • 3
    tomaten
  • 1
    rode ui
  • 1/4
    bosje bladpeterselie
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Humus
    200 gr
    kikkererwten
  • 100 gr
    tahin
  • 2
    uien
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    korianderzaad
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Snij de kruiden, knoflook en ui fijn. Meng dit met de rest van de ingrediënten door het gehakt heen. Vorm hier nu staafjes van en rijg deze aan een saté prikker. Bak ze op de barbecue

     

  2. Maak van de knoflook puree en snij de peterselie fijn. Knijp de citroen uit. Meng alles goed door elkaar met de mayonaise en de crème fraîche. Breng op smaak met zout.

  3. Ga verder met de salade. Kook de al kikkererwten gaar, snij alle groenten in blokjes. Bak de aubergine in een beetje olijfolie bruin. Meng 200 gram kikkererwten en de rest van de ingrediënten door elkaar en knijp er het sap van de citroen op uit. Een scheut olijfolie en op smaak maken met zout en peper.

  4. Maak de humus. Snij de ui en knoflook en bak deze in olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de specerijen toe. Roer dit door elkaar. Knijp de citroen hier op uit. Doe de overige 200 gram kikkererwten in de keukenmachine en draai het glad. Doe alle ingrediënten in de blender en laat zo lang draaien dat het glad is. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.