Kokossoep en een salade met geroosterde druiven

Salade en soep
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
116 personen
Chef-kok Sharon de Miranda heeft het voorjaar in haar bol en maakt vandaag weer eens een lekkere salade! Wat dacht je van: Romaine sla, met geroosterde druiven, fetakaas en venkel? Daarbij serveert ze een rijk gevulde kokossoep met kastanjechampignons. Genieten!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • Voor de kokossoep
    600 ml
    water
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 200 g
    kastanjechampignons
  • 100 g
    mihoen
  • 100 g
    taugé
  • 4
    limoenblaadjes (vers ingevroren, te koop bij toko)
  • 4 cm
    gember
  • 3
    knoflookteentjes
  • 2
    bouillonblokjes
  • 1
    ui
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    grote zoete aardappel
  • 1
    limoen
  • 1
    Spaanse peper
  • Voor de salade250
    250 g
    pitloze blauwe druiven
  • 200 g
    fetakaas
  • 1
    krop Romaine sla
  • 1
    venkel
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1
    rode ui
  • 1
    limoen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Breng 600 mililiter water in een soeppan aan de kook met twee bouillonblokjes, de limoenblaadjes en de fijngesneden gember. Voeg de kokosmelk eraan toe. Schil en snij de zoete aardappel in blokje van een centimeter dik en kook deze vijf minuten mee in de soeppan. Kook de laatste drie minuten de mihoen mee in de kokosbouillon. Haal de limoenblaadjes uit de soep. 

  2. 2

    Snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Fruit ze in een koekenpan met een scheutje olie glazig. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe in de pan. Bak ze mooi bruin. 

  3. 3

    Maak de salade. Verwarm de oven op 200 graden en rooster in twintig minuten de blauwe druiven met een scheutje olijfolie. Snij de Romaine sla grof, de venkel (zonder kern) zo fijn mogelijk en de rode ui in halve ringen. Als de druiven geroosterd zijn, meng je alle ingrediënten door elkaar. Spoel de platte peterselie af onder koud water, laat uitlekken en doe de peterselie in zijn geheel (zonder te snijden) door de salade. Verkruimel de fetakaas door de salade en breng de salade op smaak met wat olijfolie, het sap van de limoen en wat peper en zout naar smaak.

  4. 4

    Plaats in een soepkom een handje taugé, een paar blaadjes koriander, wat Spaanse peper naar smaak én de gebakken champignons. Schenk daarna de kokosbouillon erop met wat blokjes zoete aardappel en de mihoen. Garneer de soep met een partje limoen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!