4 minuten

Krokant gebakken buikspek met frisse salade van kool en wortel

Chef-kok Sharon de Miranda maakt krokant gebakken buikspek met een heerlijk zelfgemaakte saus van hoisin, gochujang en sesamolie. Voor een frisse twist een salade van kool, wortel en mayonaise. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 300 gr
    buikspek
  • 2 el
    gochujang
  • 2 el
    hoisinsaus
  • 2 el
    donkere sojasaus
  • 2 el
    sesamolie
  • 1 el
    lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el
    azijn
  • 1
    teen knoflook
  • ½
    prei gesneden in ringen
  • Voor de salade;
    100 gr
    geraspte wortel
  • 100 gr
    dungesneden rode kool
  • 100 gr
    gesneden kool
  • 10 gr
    platte peterselie
  • 2 el
    mayonaise
  • 2 el
    azijn
  • 1
    rode ui
  • peper en zout naar smaak
  1. Snijd het buikspek in stukken van ongeveer 3 centimeter. Bak deze stukjes in een hete koekenpan in hun eigen vet goudbruin.

  2. Hak de peterselie fijn en snijd de ui in halve ringen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat minimaal 10 minuten staan voor het uitserveren.

  3. Maak ondertussen een sausje van alle overige ingrediënten. Voeg deze saus toe aan het spek in de pan en bak 2 minuten mee, zodat de saus kan karamelliseren. Verwijder dan de pan van het vuur.

  4. Serveer het buikspek op een bedje van de salade en de dungesneden preiringen erboven op.

  5. Geniet van het buikspek met salade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda