Krokant gebakken buikspek met frisse salade van kool en wortel
Chef-kok Sharon de Miranda maakt krokant gebakken buikspek met een heerlijk zelfgemaakte saus van hoisin, gochujang en sesamolie. Voor een frisse twist een salade van kool, wortel en mayonaise.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
300 grbuikspek
-
2 elgochujang
-
2 elhoisinsaus
-
2 eldonkere sojasaus
-
2 elsesamolie
-
1 ellichtbruine basterdsuiker
-
1 elazijn
-
1teen knoflook
-
½prei gesneden in ringen
-
Voor de salade;100 grgeraspte wortel
-
100 grdungesneden rode kool
-
100 grgesneden kool
-
10 grplatte peterselie
-
2 elmayonaise
-
2 elazijn
-
1rode ui
-
•peper en zout naar smaak
-
Snijd het buikspek in stukken van ongeveer 3 centimeter. Bak deze stukjes in een hete koekenpan in hun eigen vet goudbruin.
-
Hak de peterselie fijn en snijd de ui in halve ringen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat minimaal 10 minuten staan voor het uitserveren.
-
Maak ondertussen een sausje van alle overige ingrediënten. Voeg deze saus toe aan het spek in de pan en bak 2 minuten mee, zodat de saus kan karamelliseren. Verwijder dan de pan van het vuur.
-
Serveer het buikspek op een bedje van de salade en de dungesneden preiringen erboven op.
- Geniet van het buikspek met salade!