Recept: Mihoen met biefstuk

25 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Mihoen met biefstuk
Chef-kok Sharon de Miranda maakt mihoen met biefstuk. Mihoen komt uit China en is glutenvrij. Met biefstuk, vijfkruidenmengsel en hoisin saus is het ook nog eens supersnel en super makkelijk.
4 personen

Ingrediënten voor Mihoen met biefstuk

250g mihoen
400g biefstuk (Als vleesvervanger kun je ook tofu of tempeh gebruiken)
250g taugé
1 bosje bosui
5 el hoisinsaus (of glutenvrije ketjap voor een compleet glutenvrije maaltijd)
2 tl vijfkruidenpoeder
1 Spaanse peper
1 bosje munt
250g cherrytomaatjes 
1 komkommer
Kokosolie

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de biefstuk in reepjes van ongeveer 1 cm. Roer hierdoor het vijfkruidenpoeder en de hoisinsaus. Dek dit af en laat het rusten in de koelkast.
     

  2. 2

    Zet een pan met ruim water aan de kook. Als het water kookt breek je de mihoen in grote stukken en leg je deze in het water. Laat het water weer koken voor ongeveer 10 seconden (blijf er bij staan).

  3. 3

    Giet de mihoen af spoel het met koud water en laat het uitlekken in een vergiet.
     

  4. 4

    Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snij deze in schuine reepjes van ongeveer 1 cm dik.

  5. 5

    Snij de Spaanse peper doormidden verwijder de pitjes en hak deze zo fijn mogelijk. Snij de cherrytomaatjes doormidden, snij de bosui ongeveer een halve cm dik,  snij het bosje munt fijn en was de taugé goed met koud water.
     

  6. 6

    Verhit een wok met een beetje kokosolie. Als de wok met kokosolie goed heet is roerbak je niet langer dan 1 min de biefstuk erin.

  7. 7

    Vervolgens voeg je de komkommer, taugé, cherrytomaatjes en de Spaanse peper er aan toe bak je dit 1 min mee. Zet het vuur laag en roerbak dan de mihoen erdoorheen.

  8. 8

    Als alle mihoen erbij zit maak je het vuur uit en voeg je als laatst de bosui en de munt naar smaak er aan toe.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter