3 minuten

Krokante tartelettes met noten-tofucrème en verse kruiden

Kok Jetske van den Elsen maakt heerlijke tartelettes, met een knapperige buitenkant en een heerlijke romige vulling van noten en tofu. En als smaakvolle verassing lekkere verse kruiden! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • Voor de tartelettes:
    4
    vellen springroldeeg
  • 2 el
    zonnebloemolie
  • snufje zout
  • Voor de noten-tofucrème
    40 gr
    amandelen
  • 40 gr
    cashewnoten
  • 1 tl
    rode miso (witte kan ook)
  • 1 tl
    edelgist
  • 100 gr
    zijden tofu
  • ¹⁄₂
    gemalen eekhoorntjes brood
  • ¹⁄₂-1 tl
    bouillonpoeder (naar smaak)
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • Houd je niet van noten/tofu? Je kan ook gaan voor een feta ricotta vulling:
    100 gr
    ricotta
  • 100 gr
    feta
  • beetje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • Voor de topping:
    Verse kruiden zoals dille, koriander, munt, krulpeterselie, dragon en/ of lavas
  • beetje sesamolie
  • sap van halve limoen
  • snufje sumak
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, als die op temperatuur is rooster de noten cashewnoten en amandelen 10 minuten in de oven. Schep ze halverwege even om. Haal de springrolvellen uit de vriezer en laat ontdooien.

  2. Als de 10 minuten om zijn haal de noten eruit en zet de oven op 160 graden. 

  3. Doe de noten, zijden tofu, miso, edelgist, bouillonpoeder en de gemalen eekhoorntjesbrood in een blender of blend met een staafmixer tot een gladde crème. Voeg eventueel wat sesamolie toe als het te droog blijft. Maak op smaak met peper en zout.

  4. Meng de zonnebloemolie met een snufje zout en smeer 2 springrolvellen in met de olie. Plak er dan twee vellen op. En smeer dan weer in met olie.

  5. Maak rondjes uit het deeg, eventueel met een steekring. Leg deze rondjes met de ingevette kant op het vormpje. 

  6. Bak ze krokant en goudbruin ongeveer 20 minuten in de oven. 

  7. Meng de kruiden met de limoensap, sesamolie en een snufje zout.

  8. Doe (eventueel met een spuitzak) de vulling in de tartelettes en leg daar flink wat van de kruiden op. Strooi er als laatst een beetje sumak over. 

  9. Geniet van de prachtige tartelettes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg