
Kruidige tabouleh van quinoa en pastinaak
Voedzaam en lekker! Onze chef-kok Geneal Harreman maakt een tabouleh van quinoa, een Syrische salade met pastinaak, paprika én sinaasappels. Je maakt zelf de gerookte paprika-hummus! Samen met de Ras el Hanout en andere verse kruiden zorgt dit voor veel smaak in dit gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de tabouleh:1grote pastinaak
-
2rode paprika's
-
300 grquinoa
-
2bosui stengels
-
1granaatappel
-
60 grrozijnen
-
1rode ui
-
1bos dille
-
2 elRas en Hanout
-
1perssinaasappel
-
Voor de hummus:150 grgedroogde kikkererwten (24 uur van tevoren geweekt)
-
300 mlolijfolie
-
1 elsinaasappelsap
-
2knoflooktenen
-
Voor de dressing:1perssinaasappel
-
50 mlbalsamicoazijn
-
10 mlolijfolie
-
Schil de pastinaak en halveer in de lengte. Snijd er vervolgens grove stukken van. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in 1 pan de quinoa 10 minuten gaar. Kook in de andere pan de geweekte kikkererwten ongeveer 40 minuten lang. Ze moeten snotgaar zijn.
-
Verhit een bakpan op halfhoog vuur met een laagje olie en bak de pastinaak totdat het een goudbruine kleur krijgt.
-
Snijd de paprika in dunne repen. Voeg het toe aan de pan.
-
Voeg de Ras el Hanout toe aan de pan en laat dit even meebakken. Halveer de sinaasappel en knijp dit uit in de pan. Laat het vocht reduceren. Zodra de groenten gaar zijn mag het vuur uit.
-
Giet de quinoa af en spoel het onder de koude kraan. Voeg het toe aan de groentes. Snijd de bosui in dunne ringen en snipper de rode ui. Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Meng de granaatappelpitten, bosui, rode ui en rozijnen met de pastinaak en paprika.
-
Giet de kikkererwten af en doe de erwten in de blender. Hak de knoflooktenen grof en voeg dit ook toe. Maal het fijn met de olijfolie en sinaasappelsap.
-
Verwarm een pan op laag vuur en verwarm de gerookte paprika hier kort in. Voeg het toe aan de hummus en draai het fijn. Breng op smaak met een beetje zout.
-
Pers de sinaasappel in een kommetje en meng dit met de balsamicoazijn en olijfolie. Voeg dit toe aan de tabouleh.
-
Bewaar twee takken dille voor de garnering en snij de rest van de dille fijn. Voeg toe aan de tabouleh.
-
Schep met een lepel de hummus onder op een bord of schaal en smeer dit een beetje uit. Schep de tabouleh er bovenop. Pluk de twee takken dille en garneer het gerecht hiermee.
- Geniet van je tabouleh!
