4 minuten

Krukels met een romige botersaus en appel en venkel salade

Rosah maakt alikruiken met een romige botersaus en appel venkel salade. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 4
    sjalotten
  • 4
    tenen knoflook
  • 100 gr
    gezouten roomboter
  • 500 ml
    appelcider
  • 200 ml
    kookroom
  • 2 kg
    alikruiken
  • 1
    Granny Smith appel
  • 1 st
    venkel
  • 1
    bosje dille
  • 0,5
    bosje selderijblad
  • 4
    limoenen
  • 1
    brood
  • zout en peper
  1. Smelt in een pan de gezouten roomboter en bak hierin de sjalotten en grof gesneden knoflook goudbruin. Voeg na een paar minuten de alikruiken toe en roerbak ze even kort mee. Blus af met de friszoete appel cider en schenk hierbij ook de kookroom. Laat de alikruiken 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan. 

  2. Snijd ondertussen de appel en venkel in fijne, dunne reepjes voor de salade. Houd het venkelkruid even apart. Meng het door elkaar.

  3. Haal na 8 minuten pruttelen de deksel van de alikruiken en voeg het venkelkruid, grof gehakte selderijblad en dille toe. Smoor dit dan nog even kort mee. De alikruiken zijn nu gaar en de boterige saus met cider is ingekookt tot een lekkere dikte. Breng alles op smaak met zout, zwarte peper en limoensap.

  4. Schep de alikruiken op een mooie grote schaal en schenk hierover alle saus. Garneer met een frisse salade van appel, venkel en takjes dille en serveer met extra limoenpartjes voor de frisheid en eventueel een lekker stuk brood om mee door de saus te dippen. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink