Lamshaas en Frieslander aardappelwaaiers

Chef-kok Ramon Brugman kiest voor zijn gerecht Frieslander aardappels om mee te koken. Hij maakt er aardappelwaaiers mee, bij een heerlijke lamshaas en een salade van Hollandse kropsla. Mmmm.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten aardappelwaaiers
    4
    grote Frieslander aardappelen
  • 100 g
    Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • Ingrediënten lamshaas (4 personen)
    600 g
    lamshaas
  • 2
    takjes rozemarijn
  • 4
    takjes tijm
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    klontje boter
  • olijfolie
  • Ingrediënten salade
    1
    kropsla
  • 1
    tomaat
  • 3
    gekookte eieren
  • 2
    augurken
  • ¼ komkommer
  • 1
    rode ui
  • 4
    radijsjes
  • Dressing
    1
    tl mosterd
  • 1 tl
    mierikswortel puree
  • 100 ml
    olijfolie
  • 30 ml
    citroensap
  1. Boen met een borstel de aardappel schoon onder de kraan.

  2. Neem twee saté prikkers en leg deze naast de aardappel en snij met een mes super dunne plakjes van de aardappel.

  3. Doordat de saté prikkers er liggen, snij je de aardappel niet hellemaal door. Ze blijven aan de onderkant aan elkaar zitten.

  4. Spoel de aardappel goed af. Maak hem droog met een doek.

  5. Rasp de Parmezaanse kaas en duw dit tussen de plakjes aardappel.

  6. Besprenkel de aardappel met een beetje olijfolie en een beetje paprika poeder.

  7. Zet de aardappel in de oven op 180 graden ongeveer 40 minuten.

  8. Neem dan de haasjes en breng deze op smaak met zout en peper.

  9. Doe wat olijfolie in een pan en bak de haasjes goed hard aan.

  10. Zet het vuur lager en voeg de knoflook, de tijm, de rozemarijn en de boter toe.

  11. Draai het vlees door de opstaande saus heen.

  12. Haal het vlees uit de pan en laat het 6 minuten rusten.

  13. Zeef de jus.

  14. Snij het vlees in dunne plakjes en leg op het bord. Serveer de jus erbij.

  15. Om de salade erbij te maken, haal je de blaadjes sla van de krop en leg je ze op een grote schaal.

  16. Kook de eieren en snij ze in vieren.

  17. Snij de rest van de groeten fijn en leg alles op de slablaadjes. 

  18. Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een kommetje en roer je alles goed door elkaar.

  19. Breng op smaak met zout en peper en met behulp van een lepel dresseer je de dressing over de sla.

  20. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.