Recept: Lamskoteletten

6 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Lamskoteletten
Alain gaat naar een biologische schapenboer. Van lammetje naar een heerlijk gerecht met lamskoteletten.
4 personen

Ingrediënten voor Lamskoteletten

  • 12 koteletten (gesneden en schoongemaakt door de slager)
  • 2 el olijfolie

Voor de saus

  • 1 dl  lams jus (of 2 dl kip bouillon)
  • 1 el rode mosterd ( of Dijon mosterd)
  • 1 el crème fraîche

Groenten garnituur

  • 2 el olijfolie
  • 4 grote verse morilles (Was ze voor gebruik met lauw water en droog ze op keukenpapier))
  • 1 ui in julienne gesneden
  • 1 prei (julienne van ongeveer 8 cm lang en 1 cm dik)
  • 1 venkel (grof in julienne gesneden)
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper

Salade 

  • 2 Lamsballen
  • veldsla
  • 16 plakjes gedroogde lamsham
  • 8 plakjes spek
  • olijfolie
  • peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Voor de salade: blancheer de lamsballen. Snij ze daarna in plakken en bak ze licht in de pan aan met wat olijfolie en spek. Leg de veldsla op het bord samen met de lamsballen, de ham en de spek. Nog wat peper uit de molen er over. 
     

  2. 2

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui, prei, venkel en morilles met wat zout en peper ongeveer 8 minuten aan. Doe vervolgens het sap van de halve citroen erbij en laat het nog even 5 minuten door sudderen.

  3. 3

    Voor de saus reduceer je de lamsjus tot ongeveer de helft. Doe er vervolgens de crème fraîche en de mosterd erbij. Blijf dit verwarmen, maar zorg ervoor dat het niet meer gaat koken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
     

  4. 4

    Strooi wat peper en zout over de koteletten. Verwarm de bakpan met wat olijfolie en bak ze gedurende 8 minuten om en om (ze moeten nog rosé blijven). Laat ze daarna nog even rusten in de pan.
     

  5. 5

    Voor de presentatie doe je wat van de groenten op een bord, leg er 3 koteletten op en schenk er wat van de saus overheen. Eet smakelijk. 
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter