8 minuten

Lasagne uit de pan met ricotta en champignon

Deze vegetarische lasagne, volgens recept van chef-kok Sharon de Miranda, is echt leuk om te maken! En handig als je geen oven hebt. Dit is een verrukkelijke panlasagne met aubergine, ricotta en kastanjechampignons. Daarnaast een salade met komkommer, dille en radijs. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de lasagne
    300 gr
    kastanjechampignons
  • 1
    ui
  • 3 tenen
    knoflook
  • 2
    paprika's
  • 1
    aubergine
  • 1
    courgette
  • 500 gr
    tomaten
  • 1 el
    Italiaanse kruiden
  • 250 gr
    ricotta
  • 10
    verse lasagnebladen
  • 1
    groentebouillon blokje
  • 100 gr
    geraspte kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • Voor de salade
    1 bos
    radijsjes
  • 1
    komkommer
  • 1
    rode ui
  • 1
    citroen
  • 10 gr
    verse dille
  • 2 el
    olijfolie
  • peper en zout
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  • ruime hapjespan
  1. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Maal de champignons in de keukenmachine fijn. Snijd de courgette en aubergines in dunne reepjes. Snijd de paprika in blokjes.

  2. Fruit de ui en knoflook glazig en bak de champignons kort mee. Voeg daarna de paprikablokjes toe en roerbak alles ongeveer 2 min.

  3. Snijd de tomaten in partjes en bak dit in een beetje olijfolie, samen met het groentebouillonblokje en de Italiaanse kruiden tot een heerlijke tomatensaus.

  4. Neem een ruime hapjespan en bouw de lasagne op door eerst een laagje met saus in de pan te gieten. Daar leg je een paar plakken aubergines en courgettes op. Vervolgens breek je de lasagnebladeren ertussen. Tot slot stop je de ricotta tussen de lagen en ga je net zo lang door, totdat alle ingrediënten in de pan zitten.

  5. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en plaats de deksel op de pan en laat de lasagne 20 min stoven op een laag pitje. Maak de lasagne af met een paar verse blaadjes basilicum.

  6. Voor de salade was je de komkommer en radijsje en snijd ze in dunne plakjes. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, dille en wat peper en zout naar smaak. Meng alle ingrediënten door elkaar.

  7. Geniet van je lasagne uit de pan!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda