Lekkerbekje
8 min

Lekkerbekje met Ramons beste aardappeltjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekkerbekje met remouladesaus en naar eigen zeggen, de beste aardappeltjes uit de oven.
Gerecht Vis
Bereidingstijd
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 600 g
    wijtingfilet of kabeljauwfilet
  • Voor het bierbeslag
    125 ml
    bier
  • 125 g
    bloem
  • 2
    eidooiers
  • 2
    eiwitten
  • zout
  • Voor de remouladesaus
    5 el
    mayonaise
  • 3
    augurken
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1
    kleine ui
  • 1 el
    kappertjes
  • 1 tl
    mosterd
  • 1/2
    bosje dragon
  • 1/2
    bos peterselie
  • citroen
  • zout en peper
  • Voor de ovenaardappeltjes
    5
    grote kruimige aardappels
  • 3
    takken tijm
  • 2
    takken rozemarijn
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1/2 tl
    chilipoeder
  • olijfolie
  • zout, peper
  • Voor de botersla
    1
    krop botersla
  • 1
    komkommer
  • 1
    rode ui
  • 2
    gekookte eieren
  • 2
    augurken
  • 10
    cherrytomaatjes
  • Voor de dressing
    1 el
    mayonaise
  • 2 el
    augurkensap
  • zout en peper
  • Benodigdheden
    frituurpan
  • ovenschaal
  1. Was de aardappelen en snijd ze in stukken. Laat de schil eraan zitten. Kook ze net aan gaar in een pan water met een klein beetje zout. Giet ze af en laat ze minimaal vijf minuten uitdampen.

  2. Voor de remouladesaus snijd je de ui, augurken, kappertjes en kruiden superfijn. Meng dit met de mayonaise, crème fraîche en de mosterd. Voeg een beetje citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. Maak het bierbeslag door het bloem met het bier en de eidooiers te mengen. Voeg hier en beetje zout aan toe. Klop de eiwitten luchtig en spatel dit door het bierbeslag heen.
    Zet de frituurpan aan om op te warmen tot 180 graden. 

  4. Als de aardappelen zijn uitgedampt snijd je de knoflook en de blaadjes van de tijm en rozemarijn. Meng de aardappelen met de knoflook, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper en giet er wat olijfolie bij. Roer goed door elkaar en doe de aardappelen in een ovenschaal zodat er een laag aardappels is. Anders in twee ovenschalen doen. Zet ze in een oven op 180 graden en rooster ze 45 minuten. Schep het af en toe om.

  5. Doe alle ingrediënten van de dressing in een kom en meng het goed door elkaar.

  6. Doe de slablaadjes in een kom. Snijd de komkommer, rode ui, gekookte eieren, tomaatjes en de augurk en meng dit allemaal met de dressing.

  7. Haal hier de visfilets door het bierbeslag en laat ze in de frituur zakken. Bak de vis tot het beslag krokant en goudgeel van kleur is.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.