Linzen-preisoep
Een linzen-preisoep van Ramon is natuurlijk al om te watertanden, maar de pittige pasteitjes met tempeh zijn helemaal niet te versmaden!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Brooddeeg330 gbloem
-
210 gwater
-
1zakje gist
-
2 tlsuiker
-
2 tlzout
-
•sesamzaad en een ei
-
Pittige vulling2uien
-
2tenen knoflook
-
1blok tempeh
-
100 mloestersaus
-
1stuk gember
-
1sap van citroen
-
2 tlsambal
-
100 mlketjap
-
Linzen prei soep1ui
-
1teen knoflook
-
1blikje tomaten blokjes
-
250 glinzen
-
1,5 lgroentebouillon
-
2dunne preien
-
1/2bosje peterselie
-
1bosui
-
1 elcrème fraîche
-
1scheutje olijfolie
-
Los de gist op met lauw-warm water en voeg bij de rest van de ingrediënten (behalve het sesamzaad en het ei). Kneed het deeg tot het glad is. Laat 20 minuten rusten op een warme plek.
-
Maak ondertussen de vulling voor de pasteitjes. Snij de uien fijn, samen met de knoflook. Bak dit in een koekenpan. Snij de tempeh en voeg deze toe. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en kook tot het geheel niet meer vloeibaar is.
-
Verdeel het deeg in bolletjes en rol deze uit. Vul ze met vulling en vouw ze dicht. Bestrijk ze met ei en bestrooi ze met sesamzaad. Laat ze nog 15 min rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Begin ondertussen aan de soep. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in de olijfolie. Doe daar de tomaten, bouillon en de linzen op. Breng aan de kook en maak de soep glad met de staafmixer.
-
Bak de pasteitjes in ongeveer 12 minuten af op 200 graden.
-
Snij de prei super fijn en was deze met koud water. Doe de prei in een kommetje samen met wat crème fraîche. Hak de peterselie en de bosui.
-
Giet de soep in het kommetje en maak af met peterselie, bosui en een paar druppels olijfolie. Serveer met de pasteitjes.
- Eet smakelijk!