Recept: Linzen-preisoep

12 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Linzen-preisoep
Een linzen-preisoep van Ramon is natuurlijk al om te watertanden, maar de pittige pasteitjes met tempeh zijn helemaal niet te versmaden!
4 personen

Ingrediënten voor Linzen-preisoep

Brooddeeg

  • 330 gram bloem
  • 210 gram water
  • 1 zakje gist
  • 2 theelepel suiker
  • 2 theelepel zout
  • Sesamzaad en een ei

Pittige vulling

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blok tempeh
  • 100 ml oestersaus
  • 1 stuk gember
  • 1 sap van citroen
  • 2 theelepel sambal
  • 100 ml ketjap

Linzen prei soep

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 250 gram linzen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 dunne preien
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 scheutje olijfolie

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Los de gist op met lauw-warm water en voeg bij de rest van de ingrediënten (behalve het sesamzaad en het ei). Kneed het deeg tot het glad is. Laat 20 minuten rusten op een warme plek.

  2. 2

    Maak ondertussen de vulling voor de pasteitjes. Snij de uien fijn, samen met de knoflook. Bak dit in een koekenpan. Snij de tempeh en voeg deze toe. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en kook tot het geheel niet meer vloeibaar is. 

  3. 3

    Verdeel het deeg in bolletjes en rol deze uit. Vul ze met vulling en vouw ze dicht. Bestrijk ze met ei en bestrooi ze met sesamzaad. Laat ze nog 15 min rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200 graden

  5. 5

    Begin ondertussen aan de soep. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in de olijfolie. Doe daar de tomaten, bouillon en de linzen op. Breng aan de kook en maak de soep glad met de staafmixer.

  6. 6

    Bak de pasteitjes in ongeveer 12 minuten af op 200 graden.

  7. 7

    Snij de prei super fijn en was deze met koud water. Doe de prei in een kommetje samen met wat crème fraîche. Hak de peterselie en de bosui.

  8. 8

    Giet de soep in het kommetje en maak af met peterselie, bosui en een paar druppels olijfolie. Serveer met de pasteitjes.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter