Slagroomtruffel

Live koken met Ramon - Slagroomtruffels

Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Vulling
    150 g
    boter
  • 150 g
    poedersuiker
  • 90 ml
    slagroom
  • 1
    stuk vanillepeul
  • Afwerking
    300 g
    pure chocolade
  • 150 g
    cacaopoeder
  • Een mooi bonbondoosje om ze in te doen
  • 200 g
    rode marsepein om hartjes van te maken
  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

  2. Klop de boter met de poedersuiker en de vanille tot een gladde massa.

  3. Voeg de room toe en draai er goed doorheen.

  4. Leg een bakpapier op een plaatje en spuit hierop hartjes van de vulling

  5. Leg deze in de vriezer en wacht tot ze goed bevroren zijn

  6. Zeef de cacao in een bak

  7. Smelt de chocolade au bain Marie.

  8. Haal nu met een vork de hartjes door de chocolade

  9. Leg ze gelijk in de cacao en rol ze een keer om

  10. Als de chocolade stevig geworden is, schud je voorzichtig de overtollige cacao van de truffels af. 

  11. Bewaar ze in de koelkast.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.