7 minuten

Luchtige schuimrol met mascarpone en frambozen

Chef-kok Ramon maakt een heerlijke winterse schuimrol met mascarpone en frambozenjam. Om je vingers bij af te likken!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • Voor het beslag
    120 ml
    eiwit van 3 eieren
  • 240 gr
    suiker
  • 120 gr
    amandelmeel
  • voor de mascarponeroom
    400 ml
    slagroom
  • 160 gr
    mascarpone
  • 56 gr
    suiker
  • 2
    vanillestokjes
  • 1
    zakje klop-fix
  • Voor de toppings
    150 gr
    frambozenjam
  • 2
    bakjes verse frambozen
  • 1 el
    poedersuiker
  • chocoladedecoratie
  1. Klop het eiwit samen met de helft van de suiker (120 gram), zolang tot het gaat schuimen. Meng het amandelmeel met de rest van de suiker (120 gram) en spatel dit rustig door het opgeklopte eiwit heen.

  2. Neem een bakplaat met opstaande rand en leg daar een vel bakpapier in. Smeer er een dikke laag (van twee à drie centimeter) van het beslag op. Bak de schuimplakken op 160 graden voor ongeveer 20 à 25 minuten. Haal de schuimplakken uit de oven en laat ze goed afkoelen.

  3. Klop de mascarpone samen met de slagroom, het zakje klop-fix en de suiker tot een stevig geheel. Schraap de vanillepeul leeg en voeg deze toe. 

  4. Draai vervolgens de schuimplakken om, op een nieuw bakpapiertje. Trek voorzichtig het papier los. 

  5. Smeer er een laag van de mascarponeroom op. Spuit met een spuitzak wat frambozenjam op de plak en leg in het midden een baan verse frambozen neer. Rol de plak op en laat deze 20 minuten opstijven in de koelkast.

  6. Haal daarna de rol uit het papier en leg deze op een serveerschaal. Spuit met de mascarponeroom een kabel op de bovenkant van de rol. Versier de rol met verse frambozen, chocolade decoratie en een beetje poedersuiker.

  7. Geniet van deze heerlijke schuimrol met mascarpone!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.