Russische eieren met toast
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
5vastkokende aardappels
-
1winterpeen
-
0,25knolselderij
-
150 gdoperwten
-
3eieren
-
5augurken
-
1potje zilveruien
-
1appel
-
300 gham
-
1citroen
-
0,5bosje peterselie
-
100 mlmayonaise
-
100 mlcrème fraîche
-
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappel, wortel en knolselderij. Snij in fijne blokjes. Voeg wat zout toe aan de pan water en blancheer eerst de aardappels.
-
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Blancheer nu de knolselderij. Als deze gaar is spoel je die koud af en laat je het goed uitlekken. Doe dit ook nu met de wortel en de doperwten.
-
Snij dan de augurk, appel en ham ook in fijne blokjes. Pel de eieren en snij ze fijn. Doe alles in een grote schaal. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg deze bij de rest. Knijp het sap van de citroen erover uit.
-
Hak de peterselie en voeg toe. Meng door elkaar met de mayonaise en de crème-fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Doe de salade op een schaal.
-
Om te garneren: Strijk eerst de salade plat en steek er blaadjes Hollandse sla onder. Decoreer met de vleeswaren, vis en groenten. Pel de eieren en snij ze doormidden.Leg de eierhelften midden op de salade en overgiet ze met het sausje. Serveer het gerecht met toast of stokbrood.
- Eet smakelijk!