Russische eieren met toast

chef-kok
Ramon Brugman
Russische eieren met toast
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
856 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk gerecht dat je snel op tafel kunt zetten: Russische eiersalade met onder andere aardappel, winterpeen, knolselderij en augurk, gegarneerd met plakjes ham, rosbief, fricandeau, gerookte zalm, garnalen, gerookte makreel, zure haring, Hollandse sla, cherrytomaat, komkommer en radijs. Daarbij een saus op basis van mayonaise en crème fraîche met wat toast en stokbrood erbij en smullen maar.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • 5
    vastkokende aardappels
  • 1
    winterpeen
  • 0,25
    knolselderij
  • 150 g
    doperwten
  • 3
    eieren
  • 5
    augurken
  • 1
    potje zilveruien
  • 1
    appel
  • 300 g
    ham
  • 1
    citroen
  • 0,5
    bosje peterselie
  • 100 ml
    mayonaise
  • 100 ml
    crème fraîche
  1. 1

    Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappel, wortel en knolselderij. Snij in fijne blokjes. Voeg wat zout toe aan de pan water en blancheer eerst de aardappels.

  2. 2

    Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Blancheer nu de knolselderij. Als deze gaar is spoel je die koud af en laat je het goed uitlekken. Doe dit ook nu met de wortel en de doperwten.

  3. 3

    Snij dan de augurk, appel en ham ook in fijne blokjes. Pel de eieren en snij ze fijn. Doe alles in een grote schaal. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg deze bij de rest. Knijp het sap van de citroen erover uit.

  4. 4

    Hak de peterselie en voeg toe. Meng door elkaar met de mayonaise en de crème-fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Doe de salade op een schaal. 

  5. 5

    Om te garneren: Strijk eerst de salade plat en steek er blaadjes Hollandse sla onder. Decoreer met de vleeswaren, vis en groenten. Pel de eieren en snij ze doormidden.Leg de eierhelften midden op de salade en overgiet ze met het sausje. Serveer het gerecht met toast of stokbrood.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!