Maaltijdsalade met gerookte makreel

chef-kok
Ramon Brugman
Maaltijdsalade met gerookte makreel (6)
8 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
93 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke en licht verteerbare maaltijdsalade met gerookte makreel en groenten. Ideaal voor een frisse start na de zware feestdagen.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 1
    gerookte makreel
  • 150 g
    krieltjes
  • 2
    dunne preien
  • 2
    gekookte eieren
  • 2
    rode paprika's
  • 2
    rode uien
  • 2
    rode bieten
  • 1
    bos bladpeterselie
  • 1/4
    rode kool
  • 2
    stronkjes roodlof
  • rode wijnazijn
  • olijfolie
  • klont boter
  • Dressing
    1
    teen knoflook
  • 4
    ansjovisfilets
  • 1 tl
    mosterd
  • 1
    bosje dille
  • 1
    citroen
  • 3 dl
    olijfolie
  • 1 el
    honing
  1. 1

    Kook de krieltjes en eieren gaar en snij ze doormidden. 

  2. 2

    Doe de rode biet, paprika, rode ui in aparte schalen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 

  3. 3

    Dek de schalen af met aluminiumfolie en zet ze ongeveer 40 minuten in een oven van 200 graden.

  4. 4

    Pel daarna de schil van de paprika en scheur in grove stukken. Haal de schil van de ui en snij de ui in vieren en haal de schil van de rode biet en snij de biet in 8 stukken.

  5. 5

    Snij de rode kool zo af dat je lange slierten kool over houd. Zet deze aan in een koekenpan met een beetje olie. 

  6. 6

    Blus de rode kool af met wat rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Laat in de pan afkoelen. 

  7. 7

    Haal het groen van de prei af. Snij de stengel in korte stukken en kook deze gaar in een dun laagje water met een klont boter en een beetje zout. Laat afkoelen in het vocht.

  8. 8

    Pers voor de dressing de knoflook uit en hak de ansjovisfilet fijn.  

  9. 9

    Meng alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie.

  10. 10

    Roer nu in een dun straaltje de olie bij de ingrediënten voor de dressing en blijf roeren tot de dressing klaar is. Breng op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Schik alle ingrediënten van de salade op een grote schaal en giet de dressing erover heen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!