Maaltijdsalade met gerookte makreel
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke en licht verteerbare maaltijdsalade met gerookte makreel en groenten. Ideaal voor een frisse start na de zware feestdagen.
Recept
Ingrediënten
-
1gerookte makreel
-
150 gkrieltjes
-
2dunne preien
-
2gekookte eieren
-
2rode paprika's
-
2rode uien
-
2rode bieten
-
1bos bladpeterselie
-
1/4rode kool
-
2stronkjes roodlof
-
•rode wijnazijn
-
•olijfolie
-
•klont boter
-
Dressing1teen knoflook
-
4ansjovisfilets
-
1 tlmosterd
-
1bosje dille
-
1citroen
-
3 dlolijfolie
-
1 elhoning
-
Kook de krieltjes en eieren gaar en snij ze doormidden.
-
Doe de rode biet, paprika, rode ui in aparte schalen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Dek de schalen af met aluminiumfolie en zet ze ongeveer 40 minuten in een oven van 200 graden.
-
Pel daarna de schil van de paprika en scheur in grove stukken. Haal de schil van de ui en snij de ui in vieren en haal de schil van de rode biet en snij de biet in 8 stukken.
-
Snij de rode kool zo af dat je lange slierten kool over houd. Zet deze aan in een koekenpan met een beetje olie.
-
Blus de rode kool af met wat rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Laat in de pan afkoelen.
-
Haal het groen van de prei af. Snij de stengel in korte stukken en kook deze gaar in een dun laagje water met een klont boter en een beetje zout. Laat afkoelen in het vocht.
-
Pers voor de dressing de knoflook uit en hak de ansjovisfilet fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie.
-
Roer nu in een dun straaltje de olie bij de ingrediënten voor de dressing en blijf roeren tot de dressing klaar is. Breng op smaak met zout en peper.
-
Schik alle ingrediënten van de salade op een grote schaal en giet de dressing erover heen.
- Eet smakelijk!