Macarons Groningen

culinair expert
Alain Caron
Macarons Groningen
2 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
56 personen
Vandaag benijdt eenieder culinair expert Alain Caron. In Groningen gaat hij macarons proeven bij Gerben van Dijken en zijn Braziliaanse vriend én patissier Alvaro Dos Anjos. Gerben en Alvaro maken ruim twintig verschillende smaken macarons, vele met Braziliaanse invloeden. Tien daarvan zijn ook nog eens volledig plantaardig. Alvaro: 'Ik wilde iets maken waar iedereen van kan genieten.' En genieten wordt het zeker voor Alain.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 8
    macarons naar keuze (advies is vanille of chocolade smaak)
  • Fruit gazpacho
    sap van 1 sinaasappel
  • 150 g
    rode bessen
  • 150 g
    aardbeien
  • 150 g
    frambozen
  • 2
    druppels vanille-extract
  • 50 g
    druppels vanille-extract
  • 50 g
    suiker
  • het sap van een halve citroen
  • Garnituur
    1
    sinaasappel
  • 1
    grapefruit
  • 1
    mango
  • 5
    blaadjes munt
  1. 1

    Bereiding van fruit gazpacho. Doe alle ingrediënten in een pan en laat het 10 minuten koken. Passeer door een zeef; het moet een beetje dik zijn. Laat de gazpacho afkoelen en zet het in de koelkast.

  2. 2

    Ga verder met de garnituur. Snij met het koksmes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappel af. Zet de sinaasappel op de snijplank en snij in een ronde beweging de schil af. Zorg dat je gelijk het wit onder de schil weg snijdt. Zo ga je de sinaasappel rond, tot zijn jasje uit is. Nu neem je de sinaasappel in de vrije hand, in de andere hand het koksmes, en nu kun je de partjes uit de sinaasappel wippen. Snij net onder het vliesje van een partje de sinaasappel in met het koksmes, en wip daarna het partje er uit. Dit blijf je herhalen totdat alle partjes uit de sinaasappel gesneden zijn en daarna snij je ze in fijne blokjes. Doe hetzelfde met de grapefruit.

  3. 3

    Schil de mango en snij in fijne blokjes. Snij de blaadjes munt fijn en meng met de blokjes sinaasappel, grapefruit en de mango. Zet alles in de koelkast.

  4. 4

    Doe wat suiker op een klein bord en smeer op de rand van het glas met de hulp van een kwast en heel kleine beetje honing. Keer het glas om en doe alleen de rand van het glas in de suiker. Dat is voor de smaak als je drinkt en voor de decoratie.

  5. 5

    In een mooi groot cocktailglas doe je eerst het mengsel van de blokjes fruit op de bodem. Dan vul je het glas met de fruit gazpacho. Snij de macarons in kleine stukjes en leg deze in het midden van het glas.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!