Makreelburger met tomatensalsa en gekonfijte ui
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gekonfijte uien2rode uien
-
3 elolijfolie
-
•sap van een halve citroen
-
1 tlhoning
-
Voor de tomatensalsa12gedroogde tomaten uit pot, fijngehakt
-
•scheutje olie van de gedroogde tomaten
-
1teen knoflook
-
4 elketchup
-
•rasp van een halve citroen
-
4volkorenbroodjes, horizontaal in vier plakken gesneden
-
200 grgerookte makreel, schoongemaakt en graatvrij
-
12blaadjes kropsla
-
6 elmayonaise
-
1 elmosterd
-
1stuk parmezaanse kaas
-
Begin met het maken van de gekonfijte ui. Doe de de ui, olijfolie, citroensap en honing in een steelpan. Konfijt de uien 20 minuten op laag vuur.
-
Maak de salsa door de ingrediënten te mengen. Breng op laag vuur aan de kook in een steelpan en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
Pluk de makreel in kleine stukjes. Rooster de broodjes licht met een brander, in de broodrooster of in een koekenpan.
-
Meng de mayonaise met de mosterd. Besmeer per broodje de onderste 3 plakken met de mosterdmayonaise. Verdeel over elk besmeerde broodje de slablaadjes, tomatensalsa, gekonfijte uien en makreel.
-
Rasp er Parmezaanse kaas over. Stapel 3 plakken op elkaar en top af met de bovenste plak. Druk iets aan en steek een saté prikker in het midden.
- Eet smakelijk!