4 minuten

Makreelburger met tomatensalsa en gekonfijte ui

Alain Caron bezoekt in IJmuiden de visrokerij van de familie Smeding. Al vier generaties worden verschillende vissoorten op de hand gerookt. Alain maakt met de gerookte makreel een burger.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gekonfijte uien
    2
    rode uien
  • 3 el
    olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl
    honing
  • Voor de tomatensalsa
    12
    gedroogde tomaten uit pot, fijngehakt
  • scheutje olie van de gedroogde tomaten
  • 1
    teen knoflook
  • 4 el
    ketchup
  • rasp van een halve citroen
  • 4
    volkorenbroodjes, horizontaal in vier plakken gesneden
  • 200 gr
    gerookte makreel, schoongemaakt en graatvrij
  • 12
    blaadjes kropsla
  • 6 el
    mayonaise
  • 1 el
    mosterd
  • 1
    stuk parmezaanse kaas
  1. Begin met het maken van de gekonfijte ui. Doe de de ui, olijfolie, citroensap en honing in een steelpan. Konfijt de uien 20 minuten op laag vuur.

  2. Maak de salsa door de ingrediënten te mengen. Breng op laag vuur aan de kook in een steelpan en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Pluk de makreel in kleine stukjes. Rooster de broodjes licht met een brander, in de broodrooster of in een koekenpan.

  4.  Meng de mayonaise met de mosterd. Besmeer per broodje de onderste 3 plakken met de mosterdmayonaise. Verdeel over elk besmeerde broodje de slablaadjes, tomatensalsa, gekonfijte uien en makreel.

  5. Rasp er Parmezaanse kaas over. Stapel 3 plakken op elkaar en top af met de bovenste plak. Druk iets aan en steek een saté prikker in het midden.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.