Recept: Mandarijn koffie sabayon

28 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Mandarijn koffie sabayon
Alain gaat met thee- en koffie expert Kiona koffiedrinken. Kiona laat Alain zien dat je op verschillende manieren filterkoffie kan zetten en Alain kookt een heerlijk gerechtje.
4 personen

Ingrediënten voor Mandarijn koffie sabayon

  • 4 soep borden (belangrijk)
  • 3 eidooiers
  • 1 espresso koffie of en sterk kopje koffie
  • sap van halve sinaasappel
  • 1 el honing
  • 1 half stokje vanille

 

  • 4 mooie mandarijn
  • 50 g boter
  • 1 tl hazelnoot
  • 1 tl walnoot
  • 1 tl amandelen
  • 1 tl pistache 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Hak alle noten fijn. Pel de mandarijn netjes (zorg dat er geen witte sliertjes meer over zijn) en bak de partjes in licht bruine boter tot ze glanzen.

  2. 2

    Leg ze direct netjes in het midden van de soep borden. (Als een soort waaier).

  3. 3

    Maak vervolgens de saus. Voeg in een pannetje een kopje koffie toe samen met de honing, de sinaasappelsap, de vanille en de eidooiers. Klop het totdat het zo dik is als mayonaise. (beste is om dit au bain-marie te doen. 

  4. 4

    Verdeel de sabayon (saus) warm op de mandarijn en bestrooi met de gehakt noten. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter