Mandarijn koffie sabayon
Alain gaat met thee- en koffie expert Kiona koffiedrinken. Kiona laat Alain zien dat je op verschillende manieren filterkoffie kan zetten en Alain kookt een heerlijk gerechtje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4soep borden (belangrijk)
-
3eidooiers
-
1espresso koffie of een sterk kopje koffie
-
•sap van halve sinaasappel
-
1 elhoning
-
1half stokje vanille
-
4mooie manderijn
-
50 gboter
-
1 tlhazelnoot
-
1 tlwalnoot
-
1 tlamandelen
-
1 tlpistache
-
Hak alle noten fijn. Pel de mandarijn netjes (zorg dat er geen witte sliertjes meer over zijn) en bak de partjes in licht bruine boter tot ze glanzen.
-
Leg ze direct netjes in het midden van de soep borden. (Als een soort waaier).
-
Maak vervolgens de saus. Voeg in een pannetje een kopje koffie toe samen met de honing, de sinaasappelsap, de vanille en de eidooiers. Klop het totdat het zo dik is als mayonaise. (beste is om dit au bain-marie te doen.
-
Verdeel de sabayon (saus) warm op de mandarijn en bestrooi met de gehakt noten.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.